تشخیص تفریقی گوشت خام گاو، گاومیش، اسب و الاغ با استفاده از PCR و PCR-RFLP

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,498

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI04_071

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1386

چکیده مقاله:

تشخیص تفریقی گوشت حیوانات مختلف به دلایل اقتصادی، مذهبی و حفظ سلامت عمومی از اهمیت برخوردار است. از جمله روشهای مورد استفاده در این زمینه روشهای مولکولی مانند PCR و PCR-RFLP می باشد. هدف از انجام این تحقیق بررسی امکان تشخیص تفریقی گوشت گاو، گاومیش است. اسب و الاغ با استفاده از روشهای مولکولی بوده است. در این راستا دو سیاست کلی به کار گرفته شد. در روش اول توالی 597 جفت باز از ژن سیتوکروم b با استفاده از پرایمرهای مشترک GCYR و GCYF تکثیر شد. محصولات PCR که در مورد تمام گونه ها هم اندازه بودند، پس از تخلیص با استفاده از روش RFLP و با کمک آنزیم های محدود کننده Alul و BamHI و HaeIII و Rsal و Xbal به صورت تکی و با ترکیبی از یکدیگر تفریق شدند. در سیاست دوم با استفاده از پرایمر اختصاصی گونه ای، توالیهایی از ژن سیتوکروم b با طولهای متفاوت در هر گونه تکثیر شد. از این اختلاف جهت تمایز 4 گونه استفاده شد. در این تحقیق با استفاده از ترکیبهای مختلف از آنزیمهای محدود کننده، گوشت هر 4 گونه مورد نظر از یکدیگر تفریق شدند. گوشت 4 گونه مورد نظر همچنین با استفاده از پرایمرهای اختصاصی حتی در مقادیر بسیار پایین یک و نیم درصد از DNA یک گونه به ترتیب در 99 و 99/5 درصد از DNA سایر گونه ها تشخیص داده شد به علاوه با انجام Multiplex PCR روی DNA خالص هر گونه و با استفاده از ترکیب هم زمان پرایمرهای اختصاصی هر 4 گونه، DNA گونه مورد نظر شناسایی شد. در این تحقیق واکنش متقاطع بین DNA انسانی و پرایمرهای مشترک و اختصاصی گونه ها نیز بررسی شد و هیچ واکنش متقاطعی مشاهده نگردید. همچنین هیچ واکنش متقاطعی بین DNA یک گونه و پرایمرهای اختصاصی دیگر گونه ها دیده نشد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

حسن گندمی نصرآبادی

دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز

سید شهرام شکر فروش

دانشگاه شیراز، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی

ارسلان حسینی

دانشگاه شیراز، دانشکده دامپزشکی، گروه پاتوبیولوژی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Gouli, Z., Mingguang, Z., Zhijiang, Z., Hongsheng. O., and Qiang, ...
  • Lahiff, S., Glenon, M., OBrien, L., Lyvg, L., Maher, M. ...
  • Matsunaga, T., Chikuni, K., Tanabe, R., Muroya, S., Shibata, K., ...
  • Sambrook, J., Fritsch, E. F. and Maniatis, _ (1989). Molecular ...
  • نمایش کامل مراجع