اثر تنش غرقا بی بر تجمّع برخی عناصر معدنی و القاء تنش اکسیداتیو در گیاه فلفل (capsicum annumL. (

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,722

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI04_214

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1386

چکیده مقاله:

تنش غرقابی اثرات مورفولوژیک و فیزیولوژیک مهمی در گیاهان وحشی و زراعی دارد. از اثرات مهم غذقابی می توان به کاهش میزان آب و جذب مواد غذایی گیاه اشاره کرد. تأثیر دیگر این تنش تولید گونه های اکسیژن فعال (Ros) و ایجاد تنش اکسیداتیو در بافتهای گیاهی است. اندازه گیری غلظت مالون د آلدئید شاخصی برای تعیین میزان پروکسیداسیون لیپید غشاء می باشد و افزایش غلظت این ماده در طول تنش، نشانگر افزایش پراکسیداسیون اسیدهای چرب غشایی در حضور رادیکال های آزاد اکسیژن است. افزایش یون سدیم و کاهش یون پتاسیم در طول مدت تنش غذقابی در روی گیاهان تحت تیمار در مقایسه با شاهد، بیانگر اثر تنش غرقابی بر روی جذب عناصر معدنی می باشد. در این مطالعه، بذرهای فلفل تهیه شده در گلدانهای حاوی ورمیکولیت کاشته شد و سپس گلدان ها به اتاق رشد با شرایط کنترل شده دما (27/23) شب/روز و دوره نوری (16/8) ساعت شب/روز قرار داده شد. بعداز گذشت 3 هفته، گیاهان مورد نظر به مدت 3،5 و 7 روز تحت تیمار غرقابی قرار داده شدند. افزایش غلظت آسکوربیک اسید برگ گیاه تحت تنش نسبت به گیاه شاهد، نقش آنتی اکسیدانی این ماده را در جهت از بین بردن رادیکال های آزاد تولید شده توسط تنش غرقابی نشان می دهد. میزان کلوفیل b در گیاهان تحت تیمار 5 و 7 روز تنش غرقابی نسبت به شاهد در سطح معنی دار 5% کاهش نشان داد. در تیمارهای ذکر شده میزان کاروتنوئیدها نیز کاهش معنی داری نسبت به شاهد نشان داد. میزان یون پتاسیم در گیاهان تحت تیمار تنش غرقابی کاهش معنی داری نسبت به شاهد نشان داد، در صورتی که میزان یون سدیم در گیاهان تحت تیمار، در مقایسه با شاهد به میزان 2 تا 3 برابر افزایش معنی داری داشت.

کلیدواژه ها:

: تنش اکسیداتیو ، غرقابی ، تجمّع عناصر معدنی و annuum L. Capsicum

نویسندگان

فاطمه ملک احمدی

دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشکده علوم، بخش زیست شناسی و مرکز بین ال

خسرو منوچهری کلانتری

دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشکده علوم، بخش زیست شناسی

عباس طاهر نژاد

دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشکده علوم، بخش زیست شناسی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ طهماسبی، لیلا.(1381). مطالعه اثر متقابل شوری و برخی باز ...
  • _ _ _ _ _ _ _ و ارتقاء تنش ...
  • Ashraf, M, 2003. Relationships between leaf gas exchange «haracteristics and ...
  • Qiuijie, D, Bin yan, S, Xiao Zhong and Wang, Z, ...
  • [7] Yordanova, R, christov, K and popora, L. petrova, 2003. ...
  • [8] Zhang, J, Kirkham, M.B.1996. Antioxidation responses to drought in ...
  • نمایش کامل مراجع