تأثیر الیاف ضد میکروبی بر روی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین و انتروکوکوس فسیوم جدا سازی شده از زخم

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,825

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI04_474

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1386

چکیده مقاله:

به دلیل نقش مهم الیاف در تهیه و تولید پارچه هایی که به صورت بانداژ و پانسمان در مراقبت از زخمها و پیشگیری از بروز زخمهای مزمن بکار می رود، امروزه با پیشرفتهای بیوتکنولوژیک روشهایی به منظور ایجاد خاصیت ضد میکروبی در الیاف ابداع شده که منجر به تولید الیاف ضد میکروب گردیده است . در همین راستا در این تحقیق با جداسازی دو سویه باکتری های مقاوم از زخمها، تأثیر ضد میکروبی الیاف مذکور طی دو مرحله بر روی آنها ارزیابی شده است . بدین منظور ابتدا با استفاده از روش چاهک پلیت، فعالیت مهار کنندگی ماده خالص ضد میکروبی بر روی باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس (Staphylococcus aureus) مقاوم به متی سیلین و انتروکوکوس فسیوم (Enterococus faecium) جداسازی شده از زخم که به اکثر آنتی بیوتیکهای مربوطه مقاوم بودند، اثبات شد و در مرحله بعد توسط روش شیک فلاسک (shake flask) که با در نظر گرفتن ماهیت هیدروفوبیک الیاف انتخاب گردید، تاثیر فعالیت الیاف ضد میکروبی بر آنها بررسی شد. نتایج نشان دهنده تأثیر معنی دار الیاف ضد میکروبی با 30%، 60% و 100% ماده ضد میکروب بر روی سویه استافیلوکوکوس اورئوس پس از 24 ساعت بودند، اما الیاف حاوی 100% از ماده ضد میکروب فقط تا حدودی قادر به کنترل رشد باکتری انتروکوکوس فسیوم بودند و به همین دلیل تاثیر الیاف دارای 30% و 60% از ماده ضد میکروب بر روی این باکتری بررسینگردید. به هر حال با توجه به نتایج می توان بیان کرد که الیاف مورد بررسی می توانند نقش چشمگیری در پیشگیری و بهبود زخم ها خصوصاً در بیماران بستری در بخش های بیمارستانی ایفا کنند.

کلیدواژه ها:

الیاف ضد میکروبی ، استافیلوکوکوس ارئوس مقاوم به متی‌سیلین ، انتروکوکوس فسیوم

نویسندگان

لیلا قاضی عسگر

اصفهان- دانشگاه اصفهان – دانشکده علوم – گروه زیست شناسی- بخش میکروبی

روحا کسری کرمانشاهی

اصفهان- دانشگاه اصفهان – دانشکده علوم – گروه زیست شناسی- بخش میکروبی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • کسرای کرمانشاهی، ر و ز، اعتمادی‌فر، 1383. تاثیر ضدقارچی الیاف ...
  • Bannister, B, A, Begg, N, T and Gillspe, S, H, ...
  • Forbes, B, A, Sahm, D, F and Weissfeld, S, 1 ...
  • Vincent, E, J and Vigo, T, L, 2001. Bioactive fibers ...
  • نمایش کامل مراجع