نقش لاکتیسین3147 بعنوان یک بازدارنده میکروبی طبیعی در ارتقاء سطح کیفی، ایمنی و تکنولوژیکی پنیر

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,599

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI04_481

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1386

چکیده مقاله:

باکتریوسینها پپتیدهای ضدمیکروبی تولید شده توسط باکتریهای خانواده لاکتیک هستند . لاکتیسین 3147 باکتریوسین تولید شده از لاکتوکوک زیر گونه لاکتیس می باشد که دامنه فعالیتش علیه میکروارگانیسم های گرم مثبت بیماریزا و عامل فساد مواد غذایی تعریف شده است. در واقع خاصیت ضد میکروبی این عامل ضدمیکروب طبیعی به دو جزء پیتیدی آن مرتبط است که در کنار یکدیگر فعالیتشان تشدید می گردد. امروزه اظلاعات ژنتیکی مربوط به تولید و ایمنی آن با شناخت توالی و ژنوم پلاسمید کدگذاری کننده آن مشخص شده است. به طوری که می توان در راستای این امر و در جهت ارتقای کیفی و ایمنی فرآورده هایی همچون پنیر، این ژنوم خاص را با تکنیک کونژوگاسیون در سیستم اطلاعات ژنتیکی باکتریهای آغازگر مورد استفاده در صنعت پنیرسازی گنجتند. آزمایشات و بررسی های صورت گرفته بر روی استفاده از چنین کشت های آغازگر در تولید پنیرهای چدار، کاتیج و رسیده کپکی نشان داد که تولید لاکتیسین 3147 توسط باکتری های آغازگر و متعاقباً حضور این ضد میکروب ضد طبیعی در حین تولید و رسیدن پنیر یا از بین بردن باکتری های غیر آغازگر (غیر لاکتیکی) مؤثر در ایجاد عطر و طعم نامطلوب و نیز کشتن باکتری های بیماری زایی مثل لیستریا منوسیتوجنز به ترتیب باعث افزایش درجه کیفی و ایمنی و بهداشت فراورده می گردد . در همین راستا حتی میتوان از سیستم کشتهای آغازگر جدید استفاده نمود که در آنها باکتری های اصلی استارتر را با باکتری هایی از دسته لاکتوکوکسی های تولید کننده لاکتیسین 3147 همراه نمود در این حالت با افزایش کتلاشی شدن سلول های آغازگر و نتیجتاً آنزیم های پروتئولتیک داخل سلولی در محیط فرایند رسیدن پنیر تسریع خواهد شد.

نویسندگان

نسرین مویدنیا

کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی ، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و

محمدرضا احسانی

دانشیارگروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Dodd, S.D. (1996) Sensitivity and tolerance of Lactococcus Sp. And ...
  • Dougherty, B., Hill, C., Weidman, J.F., Richardson, D.R., Venter, J.C., ...
  • Morgan, S., Ross, R.P. and Hill, C. (1995) Bacteriolytic activity ...
  • Morgan, S., O'Donovan, C., Ross, R.P., Hill, C. and Fox, ...
  • Morgan, S., Ross R.P. and Hill, C. (1996) Increasing starter ...
  • Murray, D., Hill, C. and Ross, R.P. Design of a ...
  • Ryan, M.P., Rea, M.C., Hill C. and Ross, R.P. (1995) ...
  • Ryan, M.P., Rea, M.C., Hill, C. and Ross, R.P. (1996) ...
  • نمایش کامل مراجع