تعیین میزان آلودگی شیر UHT به آفلاتوکسین M1 با استفاده از روش ELISA

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,317

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI04_517

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1386

چکیده مقاله:

آفلاتوکسین ها متابولیت های سمی هستند که در غذای انسان و دام یافت می شوند. هنگامی که دام غذای آلوده به آفلاتوکسین B1 و B2 را دریافت می کند این سم متابولیزه شده و به صورت آفلاتوکسین M1 و M2 از شیر دفع می شود. با توجه به اهمیت مصرف مواد لبنی در تغذیه انسان و به دلیل عدم تغذیه صحیح دام بررسی وجود و تعیین میزان آفلاتوکسین M1 در شیر استریلیزه به روش الایزا هدف اساسی این مطالعه را تشکیل می دهد در این بررسی 62 نمونه شیراستریلیزه تولید شده توسط کارخانجات مواد لبنی و عرضه شده در مشهد بطور کاملا تصادفی در فصول گرم (28 نمونه) و سرد( ٣۴ نمونه ) جمع آوری گردید و از لحاظ وجود و میزان آفلاتوکسین M1 با استفاده از روش الایزا مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که صد درصد نمونه های آزمایش شده به آفلاتوکسین M1 آلوده بودند. میانگین غلظت آلودگی بین 22 تا 389 نانوگرم در لیتر بود. 80/6 درصد از نمونه های بررسی شده دارای مقادیر آفلاتوکسین M1 بیشتر از حد مجاز استاندارد اتحادیه اروپا بودند. در ضمن میانگین غلظت آلودگی در فصول گرم سال (بهار-تابستان ) 116 نانوگرم در لیتر و در فصول سرد سال (پاییز-زمستان) 154 نانوگرم در لیتر بود. در بررسی آماری بین نمونه های جمع آوری شده در پاییز -زمستان و بهار -تابستان تفاوت معنی داری مشاهده گردید (P < 0/05). با توجه به میزان بالای آلودگی در نمونه های شیر استریلیزه مصرفی و به لحاظ مصرف بالای آن توسط کودکان و اکثر اقشار سنی جامعه، بررسی و کنترل مرتب شیر و مواد لبنی از بابت آفلاتوکسین از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد. با توجه به نتایج به دست آمده در این تحقیق می توان گفت که جلوگیری از آلودگی غذای دام شیرده به کپکها و در نتیجه تولید سم توسط آنها یکی از اقدامات اساسی پیشگیری است که باید به طور جدی مورد توجه تولیدکنندگان و مسئولان قرار گیرد.

نویسندگان

محمد محسن زاده

دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده دامپزشکی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - کامکار، ا. (1381): مطالعه آلودگی شیرهای UFT به آفداتوکسون ...
  • - Afzael. M; Cheema, R.A; Chaudhary. R.A. 1979. Incidence of ...
  • Applebaum, R.S; Brackett.R.E; wiseman _ D.V; marth. E.H. 1982. Aflatoxin ...
  • Blance, M., Karleskind , A. 1981 _ Contam ination of ...
  • Bryden, W.L; LLoyd, A.B; Cumming, R.B. 1980. Aflatoxin C ontamination ...
  • Garrido, N.S; Iha, M.H; Santos O.M.R; Duarte F.R.M. 2003. Occurrence ...
  • Pong, R.S; Wogan, G.N. 1971. Toxicity and biochemical and fine ...
  • Purchase, Y.F.H. 1963. Acute toxicity of aflatoxins M and M1 ...
  • Saltanu, K; 1997. Incidence of aflatoxin M in Thai milk ...
  • نمایش کامل مراجع