مقایسه آنزیم های پکتینولیتیک تولید شده توسط سویه بهینه قارچ Aspergillus sp. در سیستم های تخمیری مختلف

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,756

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI04_534

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1386

چکیده مقاله:

آنزیمهای پکتینولیتیک (پکتینازها) دسته ای از آنزیمهای هیدرولیتیک تجزیه کننده پکتین می باشند که قادرند مواد و ترکیبات پکتینی را که عمدتا در دیواره سلول گیاهی قرار دارند تجزیه نمایند. این آنزیمها در صنعت تولید آبمیوه، دارای اهمیت بوده و به منظور کمک به صاف کردن، شفاف کردن و افزایش بازدهی، مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده از این آنزیمها کارآیی عمل استخراج را بالا می برد و با کاهش ویسکوزیته و حذف مواد جامد و معلق در مراحل پرس کردن و فیلتراسیون باعث افزایش بازده می گردند. میکروارگانیسم ها از جمله قارچها تولید کننده صنعتی این آنزیم ها هستند. در این تحقیق، سویه M153 آه با بکارگیری روش های Mutation & Selection از سویه قارچ Aspergillus sp. ATHUM-3482 حاصل گردیده بعنوان تولید کننده مورد استفاده قرار گرفت. انواع محیطهای کشت در سیستمهای تخمیری متفاوت پس از بهینه سازی شرایط مورد استفاده قرار گرفت و میزان تولید انواع آنزیمهای پکتینولیتیک شامل پلی گالاکتوروناز (PG)، پکتین لیاز (PL) و پکتین استراز (PL) مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به نتایج بدست آمده مشخص می شود که در محیط کشت نیمه جامد نسبت به محیط کشت مایع، کمپلکس آنزیم بیشتری تولید می گردد و همچنین حداکثر میزان تولید آنزیم در این محیط نسبت به سیستم بستر جامد در زمان کوتاهتری انجام می پذیرد. در این محیط با بکارگیری ذرات جامد در یک سوبسترای محلول سعی شده است تا از مزایای محیط تخمیری بستر جامد و محیط کشت مایع، در کنترل فرآیند تولید آنزیم و نیز سهولت در استحصال آنزیم تولیدی استفاده شود. علاوه بر این، از آنجا که در محیط کشت نیمه جامد، از تفاله چغندر قند بعنوان تنها منبع کربن استفاده می شود، می توان از این محیط که از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر است، برای تولید آنزیم در مقیاس صنعتی استفاده نمود.

نویسندگان

علی شیخی نژاد

پژوهشکده بیوتکنولوژی - سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران – مجتمع تح

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Allen, D. G., and Robinson, C. W., 1990, Measurement of ...
  • Doran, Pauline M., 1995, Bioprocess Engineering Principles. Academic Press. ...
  • G al iotou-P anayotou, M., Kapantai, M. and Kalantzi, O.; ...
  • Gervais, P. and Bensoussan, M.; 1994; Solid-state Fermentation of the ...
  • Godfrey, T. and West, Stuart; 1996; Industrial Enzymology; _ Millan ...
  • Lea, A. G. H.; 1995; Enzymes _ food Processing; Chapman ...
  • Miller, Gail Lorenz; 1959; Use of di -nitrosalicylic acid Reagent ...
  • نمایش کامل مراجع