بررسی اثر سطوح متفاوت نانو اکسید روی، نانواکسید آهن و ریزنمونه های مختلف برکال زایی و زنده مانی کالوس گل راعی در شرایط این ویترو

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 602

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI07_0296

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

چکیده مقاله:

گل راعی یک گیاه دارویی مهم است که مواد موثر آن یعنی هایپرسین و هایپرفورین دارای خواص مهمی مانند خاصیت ضد افسردگی، ضد ویروسی و ض دباکتری می باشد و در صنایع دارویی کاربرد فراوانی دارد. در این تحقیق اثر سطوح مختلف متفاوت نانو اکسید روی و نانواکسید آهن و نوع ری زنمونه بر کالوس زایی و زنده مانی کالوس گل راعی در قالب آزمایش فاکتوریل با طرح پایه کاملا تصادفی با 5 تکرار و 5 ریزنمونه مورد بررسی قرارگرفت. ریز نمونه های مورد استفاده شامل ساقه، برگ و ریشه ،75 ،50 ، 100 پی پی بی) ونانو اکسید روی ( صفر، 25 ،75 ،50 ، حاوی نانو اکسید آهن (صفر، 25 MS است که برروی محیط 100 پی پی بی) قرار گرفت. نمونه های کش ت شده در تاریکی در دمای 23 در جه سانتیگراد نگهداری شدند. پس از گذشت 28 روز اثر متقابل بین نوع ریز نمونه و سطوح متفاوت نانو اکسید روی و نانواکسید آهن مورد بررسی قرار گرفت. بین سطوح مختلف نانو مواد ونوع ریز نمونه اثر معنی دار در سطح یک در صد از نظر کال زایی وزنده مانی کالوس مشاهده شد. بیشترین اثر را بر میزان کالوس زایی و زنده مانی کالوس نانو اکسید روی با غلظت 100 پی پی بی وکمترین اثر را نانو اکسید آهن با غلظت 100 پی پی بی برای هر سه نوع ریز نمونه داشت.

نویسندگان

ابراهیم شرفی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد

طاهره حسنلو

عضو هیئت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران

محمدحسین فتوکیان

عضو هیئت علمی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد

سید مجتبی خیام نکویی

عضو هیئت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Azizi, M., Omidbeigi, R. 2002. The investigation of Hypericum perforatum ...
  • Kralova, K., and Mas arovicova, E. 2003 .Hypericumn perforatum L. ...
  • Academic member Agricultural Biotechnology Researh Institute of Iran *ebrahim. sharafi@yah ...
  • نمایش کامل مراجع