تولید آنتی بادی پلی کلونال علیه ویروس تریستزای مرکبات با استفاده از فناوری پروتئین نوترکیب

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 520

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI08_0405

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

چکیده مقاله:

ویروس تزیستزا یکی از مخرب ترین ویروس های مرکبات می باشدکه هر ساله خسارات فراوانی رادر سراسر جهان به محصول مرکبات واردمی کند. برای تشخیص این ویروس در نمونه های گیاهی و اطمینان از در اختیار گذاشتن نهاده های سالم برای کشاورزان از روش الایزااستفاده می شود که در این روش نیاز به استفاده از آنتی بادی علیه پروتئین سطحی ویروس است. جهت تهیه انواع کیت های تشخیصی بیماری تولید آنتی بادی پلی کلونال ضروری به نظر می رسد و تولید داخلی آن می تواند کمک بزرگی به کاهش هزینه های تشخیص و جلوگیری از شیوع این بیماری در باغات مرکبات کشور باشد. در این تحقیق ابتدا ژن پروتئین سطحی ویروس از نمونه های آلوده جداسازی و سپس این ژن دروکتور بیانی pET28 a(+) کلون شد و این وکتور بیانی حاوی ژن مورد نظر وارد باکتری Ecoli سویه ی BL21 گردید و پروتئین سطحی ویروس تریستزادراین باکتری بیان شد. این پروتئین که دارای نشان هیستیدین می باشد با استفاده از کروماتوگرافی تخلیص شد، پروتئین خالص شده به خرگوش تزریق گردید و آنتی بادی علیه این پروتئین در خون خرگوش تولید شد. درمرحله ی آخر هم برای بررسی حساسیت و اختصاصی بودن آنتی بادی تولید شده از روش الایزا، وسترن بلات و دیبا استفاده شد که نتایج بدست آمده نشان از کیفیت خوب آنتی بادی تولید شده دارد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

فاطمه سمیعی

دانشجوی دکتری بیماری شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

محمد رضا صفر نژاد

عضوهیئت علمی بخش تحقیقات ویروس شناسی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

سید قاسم حسینی سالکده

عضو هیئت علمی بخش ژنومیکس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :