بررسی پتانسیل تولید سوخت زیستی از منبع جلبک Dunaliella salina

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 828

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI08_0618

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

چکیده مقاله:

بیودیزل سوخت زیستی است که از گیاهان روغنی، چربی حیوانات،چربی تجمع یافته در بیومس جلبکها وروغن های بلا استفاده تهیه شده و جایگزین مناسبی برای سوخت های فسیلی می باشد. در این تحقیق نمونه ی ریز جلبک بومی منطقه خلیج فارس ، پس از جمع آوری، خالص سازی و شناسایی مولکولی، درمورد توانایی تولید روغن در محیط های بهینه شده مورد کاوش بیشتر قرارگرفت. بدین منظور محیط کشت اختصاصی و بسیار ارزان قیمتی از نمک دریاچه ارومیه غنی شده با 2 گرم در لیتر کود NPK و50 میلی گرم درلیترFeSO4 طراحی شد. انجام مهندسی بیوشیمیایی در این محیط کشت به منظور افزایش عملکرد تولید روغن با اعمال تیمار میواینوزیتول مورد مطالعه قرارگرفت. سطوح 100و200 میلی گرم در لیتر از این پیش ساز چربی در محیط کشت افزایش معنی داری را درمیزان چربی تجمع یافته در زیست توده(54 درصد افزایش نسبت به شاهد) را به همراه داشت. با توجه به نقش تحریک کنندگی میواینوزیوتول در توسعه غشای سلولی و برانگیختگی طیف وسیعی از فعالیت های زیستی سلول های گیاهی ، لزوم درک این نحوه عمل این ماده در سطح مولکولی احساس می شود. بعلاوه پتانسیل استفاده از این گونه بومی جلبک ، بعنوان منبع غذایی غنی از کربوهیدرات و چربی در تولید سوخت های سبز و خوراک دام نیاز به مطالعه و بررسی بیشتری دارد.

نویسندگان

احمد فرهادطالبی

گروه بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهی، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه فردوسی مشهد، تیم تحقیقاتی سوخت های زیستی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی

میثم طباطبائی

تیم تحقیقاتی سوخت های زیستی ، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی

مسعود توحیدفر

تیم تحقیقاتی سوخت های زیستی ، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی

عبدالرضا باقری

گروه بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Tabatabaei, M., Tohidfar, M., Salehi Jouzani, G., Safarnejad, M. and ...
  • Droop, M.R. 1954. A note on the isolation of small ...
  • Olmos, J., Paniagua, J. and Contreras, R. 2000). Molecular identification ...
  • Bligh, E.G., Dyer, W.J. 1995. A rapid method for total ...
  • Sheehan, J., Dunahay, T. and Benemann, J. 1998. A look ...
  • نمایش کامل مراجع