مطالعه اثر ملاتونین اگزوژن بر بیان پروتئین های BaxوP53 در ناحیه جسم سیاه SabtantiaNigra موش های صحرایی بالغ اوریکتومی شده

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 715

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI08_0625

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

چکیده مقاله:

یکی از تئوری های اساسی در مورد فرایند پیری ایجاد رادیکال های آزاد می باشداین تئوری نشان می دهد که واکنش اختصاصی اکسیژن (شامل سوپر اکساید، هیدروکسیل، و پراکسید هیدروژن) و تنفس سلولی موجب آسیب به ماکرومولکول ها می گرددملاتونین در بسیاری از شاخه های جانوران پرسلولی موجود است و احتمالا دارای نقش تکاملی به عنوان یک آنتی اکسیدان می باشد. خواص آنتی اکسیدانی آن در کشت بافت و حیوانات دیده شده است. مطالعات نشان می دهند که رابطه متقابلی بین سیستم عصبی و هورمون های مترشحه ازگنادها وجود دارد استروئیدهای مترشحه از تخمدان برروی ساقه مغز، نورون های کاته کولامینرژیک مغز میانی، مسیرهای سروتوژنیک مغز میانی وسیستم کولینرژیک Basal Forebrain تاثیر دارند. محرومیت 30 روزه هورمون استروژن می تواند باعث مرگ برخی از نورون های دوپامینرژیک شود. از آنجایی که استفاده از استروژن اگزوژن به مدت طولانی موجب سرطان رحم و پستان می گردد، در این تحقیق از ملاتونین اگزوژن برای حفاظت از نورون های دوپامینرژیک به جای استروژن استفاده شده است به این منظور در تحقیق حاضر ابتدا موش های ماده نژادSprague-Dawley که از انستیتوپاستورایران خریداری شده بودند درچند گروه شامل: پینه آلکتومی شده، اوریکتومی شده، پینه آلکتومی واوریکتومی همراه با تزریق وبدون تزریق ملاتونین اگزوژن و گروه شم مورد بررسی قرار گرفتند پس از جراحی های مربوطه و گذشت 2ماه ، تیمار آن ها با ملاتونین آغاز گردید موش ها به مدت 30 روز ملاتونین با دوز 20mg/kg دریافت کردندپس از پرفیوژن مغز آنها خارج شدو ازناحیه جسم سیاه اسلاید تهیه گردید اسلایدها توسط تست TUNEL مورد ارزیابی قرارگرفتند همچنین میزان بیان پروتئین Bax و P53 با تکنیک وسترن بلاتینگ بررسی شد. نتایج حاصل از بررسی مقاطع رنگ شده نتایج تستTUNEL نشان داد که درگروه هایی که ملاتونین دریافت کرده اند هسته های اپوپتوزی نسبت به گروه اواریکتومی و پینه آلکتومی کمتر می باشدنتایج وسترن بلاتینگ نشان داد که بیان پروتئین پرواپوپتوتیک Baxدر گروه OVX+PX+mel نسبت به گروه OVX+PXتفاوت معنی داری دارد. که این نتایج مطابق نتایج بیان پروتئین P53 بود. تحقیق حاصل نشان داد که ملاتونین می تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان از مرگ سلولی نورون های دوپامینرژیک جسم سیاه در شرایط فقدان استروئیدهای تخمدانی جلوگیری نماید.

کلیدواژه ها:

موش های اوریکتومی و پینه آلکتومی- ملاتونین- آپوپتوز- پروتئین Bax

نویسندگان

مونا فرهادی

گروه زیست شناسی،دانشکده کشاورزی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، ایران

سید بهنام الدین جامعی

دپارتمان علوم پایه؛ دانشکده پیراپزشکی و گروه آناتومی دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران

پریسا حیات

مرکز تحقیقات سلولی ومولکولی، دانشگاه علوم پزشکی تهران(پردیس همت) تهران، ایران

آزیتا کوچمشکی

مرکز تحقیقات سلولی ومولکولی، دانشگاه علوم پزشکی تهران(پردیس همت) تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • هسنمین همابس ببو نکنولوزی جم‌هوری اسلامی ابران _ چهارمین همابس ...
  • Miller, J. W., Selhub, J. (1996). Oxidative damage caused by ...
  • Reiter, R. N., Pie, J. (1998a). Oxidative toxicity in models ...
  • Rohita Sharma, Catherine R. McMillan, Catherine C. Tenn, Lennard P. ...
  • Russel, J., Reiter, R. J. (1998). Oxidative damage in the ...
  • Vnkataramanuj am Srinivasan, Seithikurippu R. Pandi -Perumal, D.Warren Adam Moscovitch, ...
  • Piskacek S, Gregor M, Nemethova N .Grabner M, Kovarik P, ...
  • نمایش کامل مراجع