بررسی تاثیر آنتاگونیستی باکتری های فرموله شده در کودهای زیستی فسفاته روی عامل بیماری پوسیدگی ریشه چغندرقند و پوسیدگی خشک سیب زمینی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 565

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI08_0785

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

چکیده مقاله:

قسمت عمده ای از کودهای فسفاته که هرساله به زمین های زراعی داده می شود به فرم غیرقابل استفاده برای گیاه در آمده و جذب کولوئیدهای خاک می گردد. در طی سالیان متمادی میزان زیادی از این فسفات های غیر قابل استفاده در داخل خاک انباشته شده که گیاه نمی تواند ازآنها بهره مند شود. باکتری های موجود در کودهای زیستی فسفاته فسفات را از فرم غیر قابل استفاده برای گیاه به فرم قابل جذب در آورده و در دسترس گیاه قرار می دهندو در مواردی میزان مصرف کودهای فسفاته در زمین به نصف تقلیل می یابدکه از نظر اقتصادی به نفع کشاورز و کشور است. هدف ازاین تحقیق بررسی تاثیر آننتاگونیستی استرین های p5 و p13 از باکتری Psedomonas putida فرموله شده دراین کودهای زیستی روی دو عامل عمده پوسیدگی و بوته میری چغندرقندو همچنین پوسیدگی خشک سیب زمینی می باشد. از گروه های آناستوموزی AG4 و AG2-2 که به ترتیب عامل مرگ گیاهچه و پو سیدگی ریشه چغندرقند هستند بیماری زاترین جدایه ها به عنوان نماینده انتخاب گردیدند. درمورد عامل مولد پوسیدگی خشک سیب زمینی بیماریزاترین جدایه با تلقیح سوسپانسیون اسپورقارچ روی غده های سیب زمینی به دست آمد. بررسی های بازدارندگی از رشد جدایه های قارچی، تولید سیانید هیدروژن، تولیدپروتئاز، تولید سیدروفور، تاثیر ترشحات مایع خارج سلولی سترون شده در جلوگیری از رشد و تاثیر ترکیبات فرارضدقارچی در جلوگیری از رشد میلیوم قارچ، همگی موردبررسی قرار گرفتند. نتایج نشان دهنده تاثیر اندک استرین های باکتری روی دو عامل بیماریزای مورد استفاده دراین تحقیق بودهر چند همین اثرات اندک بازدارندگی و کنترلی در مورد قارچ Rhizoctonia solaniعامل پوسیدگی ریشه و مرگ گیاهچه چغندرقند بیشتر از Fusarium oxysporum f.sp. tuberosiعامل پوسیدگی خشک سیب زمینی آشکار بود.

کلیدواژه ها:

کودهای زیستی فسفاته ، پوسیدگی ریشه و مرگ گیاهچه چغندرقند ، پوسیدگی خشک سیب زمینی

نویسندگان

حسن مومنی

موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

حجت الله ربانی نسب

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی

فهیمه نظری

دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Alstrom, S.1987. Factors associated wit detrimental effects of rhizobacteria on ...
  • Bandoni, R.J. 1979. Safranin a rapid nuclear stain for fungi ...
  • Berg, G., Ballin, G. 1995. Bacterial antagonists to Verticillium dahliae ...
  • Carling, D.E, Leiner, R.H., Kebler, K.M.1987 _ Characterizat _ of ...
  • Hagedorn, C., Gould, W.D., Bradinelli, R.T. 1989. Rhizobacteria of cotton ...
  • Ko, W.H., Hora, F.K .1971. A selective medium for the ...
  • Kraus, J., Loper, J.E. 1992. Lack of evidence for a ...
  • Maurhofer, M., Keel, C., Haas, D., Defago, G. 1995. Influence ...
  • Ogoshi A. 1987.Ecology and pathogenecity of anastomos and intraspecific groups ...
  • Schwyn, B., Neilands, J.B. 1987. Universal chemical assay for the ...
  • نمایش کامل مراجع