فراوانی آلودگی غده های بذری سیب زمینی به عوامل ویروسی بذرزاد استاندارد ملی بذر در راستای تدوین PLRV و PVY

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 781

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCAAGRI01_161

تاریخ نمایه سازی: 30 فروردین 1391

چکیده مقاله:

آفات و بیماری های سیب زمینی به دلیل اهمیت این زراعت در سبد غذایی انسان به خوبی مورد مطالعه قرار گرفته است. عوامل بیماریزا قادرند بر روی، داخل و همراه غده منتقل و موجب انتشار پاتوژن ها و آلودگی گردند. بذر مورد نیاز سیب زمینی کشور از PVY طریق تولید داخلی و واردات تامین می شود. ویروس ها از مهمترین پاتوژن های بذرزاد این محصول بوده و ویروس های در مزارع سیب زمینی گسترش جهانی داشته و خسارت حدود 10 الی 80 درصد برای ویروس های فوق گزارش شده PLRV و است که در صورت آلودگی مرکب با سایر ویروس ها، خسارت ممکن است افزایش یابد. درمجموع از 599 نمونه غده که طی سال های 1387 لغایت 1389 از مزارع تولید بذر نمونه برداری گردیده بود درآزمایشگاه سلامت بذر و نهال بر روی 63 نمونه غده 52 درصد نمونه ها از / انجام گردید. در طول سه سال بررسی، 3 PLRV و PVY 10 درصد، با الیزا آزمون ویروس های / معادل 5 و PVY نظر آلودگی ویروسی سالم بوده و مابقی به یک یا هر دو ویروس آلوده بودند. از تعداد نمونه های مورد آزمون 0 به / 8 درصد و 13 / 90 درصد سالم برآورد گردیدند. متوسط آلودگی نمونه ها معادل 4 / 52 درصد و 5 / به ترتیب 5 ،PLRV و PVY ترتیب برای ویروس های فوق ثبت شد. بالاترین آلودگی در یک نمونه معادل 80 درصد در سه سال پژوهش به ویروس و PVY در یک نمونه دیگر محاسبه گردید. با توجه به چگونگی گسترش ویروس های PLRV برابر 2 درصد به ویروس باید حساسیت بیشتر نشان داده و در استاندارد ملی کشور پس از محاسبه ریسک آفت میزان تحمل تعریف و اعلام گردد. PLRV با توجه به ضرورت دقت نظر در رابطه با عوامل بذرزاد که قادرند در شرایط مزرعه در سطح وسیع پراکنده شده و در اثر اپیدمی شرایط بحرانی را بر جامعه تحمیل نمایند و همینطور با عنایت به استرین های مختلف ویروس های فوق که از اهمیت خاص برخوردار است، تهدیدهای بیولوژیکی می تواند از طریق حجم واردات به کشور اتفاق بیفتد.

نویسندگان

صمداله کرمی

کارشناسان آزمایشگاه سلامت بذر و نهال،

سپیده امین خاکی

کارشناسان آزمایشگاه سلامت بذر و نهال، ۵- هیئت علمی

شهلا هاشمی فشارکی

کارشناسان آزمایشگاه سلامت بذر و نهال،

لیلا زارع،

کارشناسان آزمایشگاه سلامت بذر و نهال

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • روند کنترل و گواهی بذر محصولات مختلف، 138. بخش تحقیقات ...
  • Wale S., Platt H. W., Cattlin N., 2008. Diseases, Pest ...
  • Crop Protection Compendium. 2005. EPPO. UE. ...
  • Johnson D. A., Powelson M L., Rowe R. C., Stevenson ...
  • Haverkort A. J. and B. V. Anisimov 2007. Potato production ...
  • نمایش کامل مراجع