بررسی عملکرد و اجزای عملکرد دو واریته تاج خروس دارویی – علوفه ای – زراعی وارداتی Investigation the yield and yield component of Tow medicinal- Forage – Agronomy imported Amaranthus

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,857

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCAAGRI01_379

تاریخ نمایه سازی: 30 فروردین 1391

چکیده مقاله:

با توجه به کمبود منابع آب در کشور، استفاده از گیاهان با نیاز آبی کمتر نظیر تاج خروس اصلاح شده، یکی از را ههای مناسب برای تولید گیاهان دارویی و علوف های می باشد. به منظور بررسی اثر تاریخ کاشت بر خصوصیات مورفولوژیک، عملکرد و اجزای عملکرد دو واریته گیاه تاج خروس دارویی، (Amaranthus hypochondriacus L. var: cim & kharkofski) علوف های و زراعی در منطقه کرج ، آزمایشی به صورت طرح اسپلیت پلات در زمان و با استفاده از طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در 4 تکرار اجرا گردید . نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر عامل اصلی (تاریخ کاشت) بر ارتفاع گیاه، طول برگ، عرض برگ، طول دمبرگ، قطر ساقه، طول گل آذین، عملکرد برگ، عملکرد ساقه، عملکرد گل و عملکرد ماده خشک کل در سطح پنج درصد معن یدار شد. اثر عامل فرعی (گونه) بر طول برگ و عرض برگ در سطح پنج درصد معن یدار بود. نتایج مقایسه میانگین تاری خهای کاشت نشان داد که بیشترین ارتفاع گیاه، طول برگ، عرض برگ، طول دمبرگ، قطر ساقه و طول گل آذین به ترتیب با 40/ 1 و 96 /86 ،12/13 ،7/57 ،13/21 ،149/ میانگین 25 سانت یمتر د ر تاریخ کاشت اول بود. همچنین مشاهده گردید که در تاریخ کشت بهاره عملکرد برگ، ساقه، دمبرگ، گل و ،3/924 ،1/ کل ماده خشک به ترتیب با میانگین های 923 10 تن در هکتار نسبت به کشت / 3/712 و 477 ،0/919 تابستانه بیشتر بودند. مقایسه میانگین اثر واریته در cim تاریخ کاشت نشان داد که بیشترین ارتفاع در واریته 152 سانت یمتر مشاهده شد و / تاریخ کاشت اول با میانگین 50 تاریخ کاشت دوم به طور کلی از رشد کمتری * kharkofski واریته نسبت به واریته دیگر برخوردار بود. همچنین تاریخ کاشت 3 و /86 ،4/09 ، به ترتیب با میانگین 2 cim اول * واریته 10 تن در هکتار بیشترین عملکرد برگ، ساقه، گل و / با 94 کل ماده خشک را داشت. تولید گیاهان با ارتفاع بیشتر، طول دمبرگ بلندتر، قطر ساقه بیشتر و طول گ لآذین بیشتر در تاریخ کشت اول نشان داد که در صورت کشت به موقع، گیاه فرصت کافی برای رشد رویشی و توسعه اندا مهای هوایی را خواهد داشت.

نویسندگان

معصومه لایق حقیقی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت

سیدعلیرضا ولدآبادی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر شهر قدس

محمدحسن لباسجی

موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور

بهلول عباس زاده

موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • همکا ر ا ن (7 200)، آینه بند و ...
  • Alamsarkar, M. N. salim, M. Islam, N. Rahman, M.2007. Effect ...
  • EL-Hag, Z. M. 1996. Effect of planting date, seed rate ...
  • Jenkins, P.D., and Leich, M.H. 1986. Effect of sowing date ...
  • Putnam, D..E. oplinger. J. Doll, and E. Schulte.1989 Amaranth. Alternative ...
  • نمایش کامل مراجع