پلیمر سوپرجاذب راهی برای کاهش آب مصرفی در کشاورزی

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 608

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCAHEC01_073

تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394

چکیده مقاله:

مقدار آب قابل دسترس گیاه برای کیفیت رشد مناسب گیاه از اهمیت حیاتی برخوردار است با این وجود ظرفیت حفظ آب و مواد غذایی خاک بخ خصوص در زمین های شنی بسیار پایین است مقادیر زیادی از آب باران و آب آبیاری از طریق شست و تبخیر هدر می روند مواد غذایی خاک در محدوده ریشه با آب شسته می شوند طی دوره های خشکسالی طولانی میزان رطوبت خاک به کمتر از حداقل احتیاج کاهش یافته و باعث ضعیف یا نابود شدن گیاه می شود در نتیجه پیدا کردن راهی برای جلوگیری از کاهش مصرف آب به دلیل کاهش سطح منابع آب، هزینه های فراوان آبیاری مکرر به دلیل قیمت رو به رشد آب، این منابع محدود و نیروی کار غیر قابل اجتناب به نظر می رسد در این رابطه اقداماتی از قبیل کاربرد کود سبز ، قارچ های گیاهی و مصنوعی ، کاه و کلش، پوشش گیاهی و همچنین استفاده از مواد اصلاحی نظیر تورب، ورمیکولیت، پرلیت و ... امکان پذیر می باشد . امروزه از پلیمرهای سوپر جاذب جهت کاهش اتلاف آب و مواد غذایی در کشاورزی استفاده می کنند سوپر جاذب یک ماده افزودنی به خاک بوده که آب و مواد غذایی را جذب و حفظ کرده و با خاک کشت همراه گشته و به رشد مطلوب گیاه و کاهش اتلاف آب و هزینه های آبیاری کمک می نماید. این تحقیق به صورت کتابخانه ای از منابع معتبر داخلی و خارجی استفاده شده است.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

بابک دیده بان

کارشناس ارشد زراعت

راضیه شناسایی

دانشجوی کارشناسی اقتصاد کشاورزی

سمیرا پهلوان

دانشجوی کارشناسی مدیریت آبادانی روستا

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - اله دادی، ا. 1381. بررسی تاثیر کاربرد هیدروژنهای سوپرجاذب ...
  • - بانج شفیعی، ش. 1381. تاثیر پلیمر سوپرجاذب بر افزایش ...
  • - خوشنویش، م. ر. 1381. استفاده از سوپرجاذب جهت آبیاری ...
  • - روشن، ب. 1381. تاثیر مصرف سوپرجاذب بر افزایش کمی ...
  • نمایش کامل مراجع