تعیین خواص فیزیکی و مکانیکی پیاز ارقام قرمز آذرشهر و هوراند

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 552

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCAMEM10_156

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395

چکیده مقاله:

جلوگیری از ضایعات محصول حین انتقال و فرآیندهای پس از برداشت از اهمیت خاصی برخوردار بوده و متاثر از خواص فیزیکی و مکانیکی محصول است. برای اینکه بتوان به چنین هدفی دست پیدا کرد کاربرد تکنولوژیهای پس از برداشت مناسب برای هرمحصول کشاورزی لازم است. به علت. در این تحقیق خواص فیزیکی و مکانیکی ارقام پیاز قرمز آذرشهر و هوراند با آزمون فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با 02 تکرار مورد آزمایش قرار گرفت. اندازه پیاز در سه سطح کوچک، متوسط و بزرگ )گروه کوچک کوچکتر از40 میلی متر(، متوسط )بین 42 تا 02 میلی متر( و بزرگ )بزرگتر از 02 میلی متر ( مورد ارزیابی قرار گرفت. کوچک نتایج تحقیق نشان داد که افزایش اندازه سوخ باعث افزایش میانگین هندسی قطر، مساحت سطح کل، حجم دانسیته حقیقی، ضریب اصطکاک استاتیکی بر روی سطحی از آهن گالوانیزه و شاخص شکل در سوخهای پیاز میگردد. همچنین افزایش اندازهسوخ باعث افزایش ضری اصطکاک استاتیکی رقد هوراند بر روی سطحی از چوب و پلاستیک میشود. اما در رقم قرمز آذرشهربا افزایش اندازه سوخ پیاز ضریب اصطکاک استاتیکی بر روی سطحی از چوب و پلاستیک ابتدا کد شده و سپس افزایش یافت. با افزایش اندازه سوخ، نیروی مورد نیاز برای نفوذ در رقم قرمز آذرشهر اقزایش یافت، اما در رقم هوراند ابتدا افزایش و بعداً ثابت ماند.

نویسندگان

مسعود زابلستانی

استادیار پژوهشی، بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکزتحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی،سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تبریز، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :