استفاده از روش های یادگیری عمیق برای ارزیابی کیفیت کاشت غلات

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 597

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCAMEM12_122

تاریخ نمایه سازی: 7 فروردین 1399

چکیده مقاله:

به دلیل چرخه بسته فرآیند کاشت در خطی کارها، کاشت بذرها می تواند در وسعت زیاد خارج از تراکم سطحی مطلوب رخ دهد. دراین رابطه ارزیابی عملیات کاشت برای جلوگیری از اتلاف منابع بسیار مطلوب است. یکی از روش های ارزیابی عملکرد خطی کارهامی تواند مقایسه درستی عملکرد آن با بررسی جمعیت رویش گیاهان کشت شده در واحد سطح مزرعه با شد. به نظر می رسد پیکسل هایمحل رویش گیاهان دارای ویژگی های مشابهی با توجه به تغییرات پارامترهای تصویر زمین و گیاهان هستند. استفاده از روش یادگیری عمیقبر پایه شبکه های عصبی کانولوشن برای ایجاد نقشه مناطق موردنظر در تصویر مناسب به نظر می رسد. در این رابطه، درمجموع 2720 تصویراز غلات که در مراحل اولیه رشد قرار داشتند از مزرعه موردنظر اخذ گردید. 212 تصویر با پس زمینه های مختلف انتخاب و برای تغذیه وآموزش یک شبکه عصبی کانولوشنی علامت گذاری شدند. در توسعه شبکه برای غلبه بر خطاهای پیش بینی، شبکه با سه نرخ جریمهآموزش دیده و برای هر نرخ، شبکه با 9 گام آستانه سافت مکس ارزیابی گردید. در هر محدوده، تصاویری از مزرعه به صورت تصادفیبرای ارزیابی مدل انتخاب شدند. این تصاویر به مدل خورانده و خروجی های آنها با حقیقت مقایسه شد. میانگین هارمونی شاخص دقیق وشاخص فراخوانی در محدوده هایی که حدود 94 در صد از مجموع تصاویر مزرعه در آن قرار دا شت بالای 80 در صد تخمین زده شد کهنشان دهنده عملکرد مناسب مدل در این زمینه است. نتایج نشان داد که مدل می تواند بازخورد قابل قبولی در مورد عملکرد کا شت ارائه ومدیریت و کارایی مزرعه را در گام های بعدی بهبود ببخشد.

نویسندگان

هادی کریمی

استادیار پژوهشی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمان، ایران

حسین نوید

دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

حمزه میرحاجی

دانشجوی دکتری گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران