شبیه سازی عددی مدل المان محدود الکترومکانیکی به کاراندازنده های محوری در سازه های کامپوزیت تطبیقی هوشمند

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,416

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCCE03_038

تاریخ نمایه سازی: 27 شهریور 1385

چکیده مقاله:

در این پژوهش، شبیه سازی عددی مدل المان محدود الکترومکانیکی به کار اندازنده ی محوری یک تیر کامپوزیت لایه لایه تطبیقی ارائه شود. با بررسی اصل پایستاری انرژی در شبیه سازی عددی مکانیکی و الکتریکی، صحت مدل المان محدود بررسی می شود. این مدل، یک تیر مرکب سه لایه است که از لحاظ رفتار برق افشاری ( پیزو الکتریک) به فرم مکانیزم به کاراندازی محوری به یک تیر یا ستون هوشمند تبدیل می شود. تیر مذکور هم زمان نقش باربری سازه ای و نقش به کاراندازنده ( بازوی محرک) و اندازه گیری سیگنال های کنترلی را خواهد داشت. مکانیزم به کاراندازی محوری متناظر است با یک تیر با هسته ای الاستیک که بین دو لایه رویه ی ساخته شده از مواد فعال مانند مواد برق افشار، ساندویج شده است. این دو لایه ی فعال در راستای عمود بر محور طولی تیر ( در راستای ضخامت تیر) قطبیده ( پولاریزه) شده اند. برای فعال سازی الکترومکانیکی این تیر، یک میدان الکتریکی موثر در همان راستای پولاریزاسیون، به لایه های برق افشار اعمال می شود. مدل مکانیکی انتخاب شده برای لایه های رویه، مبتنی بر سینماتیک تیر اویلر- برنولی و برای هسته، سینماتیک تیر تیموشنکو است. برای درجه های آزادی گرهی مدل المان محدود تیر دو گرهی تنها از چهار متغیر مکانیکی میدان بردار جابجایی در هر گره استفاده می شود: 1- حرکت جانبی محور الاستیک تیر، w که فرض می شود در هر سطح مقطع عرضی تیر در راستای مماس بر آن مقطع، مقداری ثابت است. 2- جابجایی محوری میانگین لایه های رویه.3- جابجایی محوری نسبی بین لایه های رویه. 4- دوران ناشی از خمش تیر. از مشاهدات اولیه این طور استقراء می گردد که پاسخ استاتیکی و پاسخ دینامیکی مقادیر ویژه این تیر کامپوزیت برای قرار گرفتن در حلقه فید بک یک سیستم کنترلی مونتاژ شده بر سازه میزبان بیشتر در محدوده میکرومکانیک و برای سیستم های ریز الکترومکانیکی مناسب است.

کلیدواژه ها:

سازه های هوشمند ، خاصیت برق افشار (پیزو الکتریسیته) ، مواد کامپوزیت لایه لایه ، مکانیزم به کار اندازنده ی محوری ، مدل المان محدود ، شبیه سازی عددی

نویسندگان

یاسر شهبازی

کارشناس ارشد عمران- سازه دانشکده عمران دانشگاه صنعتی سهند تبریز

حمیدرضا میردامادی

استادیار گروه عمران دانشکده مهندسی دانشگاه اصفهان

محمدرضا چناقلو

دانشیار دانشکده عمران دانشگاه صنعتی سهند تبریز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • میردامادی، حمیدرضا، و محمدمهدی سعادت‌پور، کنترل چندمتغیره دوگان سازه‌های برانگیخته‌شده ...
  • شهبازی، یاسر، طراحی سازه‌های هوشمند تطبیقی، پایان‌نامه‌ی کارشناسی ارشد عمران- ...
  • Benjeddou, A., M.A. Trindade and R. Ohayon, "Comparison of Extension ...
  • Benjeddou, A., M.A. Trindade and R. Ohayon, "Finite Element Modeling ...
  • Standards Committee of the IEEE Ultrasonics, Ferroelectrics, and Frequency Control ...
  • نمایش کامل مراجع