ارزیابی آزمایشگاهی ویژگی های بتن متخلخل با توجه به نحوه دانه بندی و اندازه سنگدانه ها

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 628

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCCEAUPEM02_074

تاریخ نمایه سازی: 13 شهریور 1396

چکیده مقاله:

امروزه در جوامع درحال توسعه برای مدیریت سیلاب ها از بتن متخلخل استفاده می شود . بتن متخلخل نوع خاصیمی باشد. بطور معمول بتن متخلخل روسازی از بتن با تخلخل بالاست که یکی از عمده ترین کاربردهای آن اجرایفاقد مصالح ریزدانه میباشد و تنها با ملات سیمانی، مصالح درشت دانه را بهم می چسباند. تحقیقات اخیر نشان دادهاست میزان مقاومت و تخلخل در بتن متخلخل به نوع واندازه سنگدانه ها بستگی دارد. هدف از این مطالعه، بررسی اثراندازه سنگدانه ها در خواص بتن متخلخل مانند : مقاومت فشاری ، مقاومت کششی (تست برزیلی)، تخلخل و نفوذپذیریمی باشد. در این پژوهش به منظور تعیین مقاومت و نفوذ پذیری بهینه ، 5 طرح اختلاط با اندازه سنگدانه های متفاوتبا یکدیگر مقایسه شده اند که نسبت آب به سیمان (w/c)، برای تمامی طرح ها ثابت در نظر گرفته شده است. نتایج آزمایش ها نشان میدهند که با افزایش اندازه سنگدانه ها، مقاومت کاهش میابد و نفوذپذیری و تخلخل بیشتر خواهدشد. همچنین نوع سیمان و اندازه سنگدانه ها تاثیر مستقیم بر ویژگی های بتن متخلخل دارد . به طور کلی برای رسیدنبه خصوصیات مورد نیازدر طرح اختلاط بتن متخلخل، ایجاد تعادل در مقاومت فشاری و نفوذپذیری لازم به نظر می رسد.در ادامه پس از انجام آزمایش روی نمونه های مختلف، به بررسی و تحلیل نتایج پرداخته می شود. و در نهایت بر اساسنتایج و تحلیل های بدست آمده از انجام آزمایشات، طرح اختلاط بهینه معرفی شده است.

نویسندگان

هادی سروری

استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)

حمیدرضا موسایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران ، گرایش مهندسی و مدیریت ساخت ، دانشکده عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)

فرشاد عامری

باشگاه پژوهشگران جوان ، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان ، ایران

محمدمهدی پورکاظمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران ، گرایش مهندسی و مدیریت ساخت ، دانشکده عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)