اثر مولفه قائم نیروی زلزله بر سازه های بتنی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,818

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCCICI05_011

تاریخ نمایه سازی: 22 فروردین 1393

چکیده مقاله:

اثرات زلزله ها در طبیعت به دو صورت افقی و عمودی به سازه ها وارد می شود که خوشبختانه احتمال وقوع زلزله در جهت افقی بیش از جهت عمودی است. در بعضی از زلزله ها اثر مولفه نیروی قائم بیش از جهت افقی است مانند زلزله بم که بزرگی مخرب آن دیده شده است، بزرگی این زلزله در جهت افقی حدودا 6 ریشتر بوده که جزء زلزله ای متوسط جهان بشمار می آید، اما مولفه قائم آن بسیار قوی و بزرگی آن بیش از 8ریشتر می باشد. خرابی ساختمانها در بم به غیر از مسائل اجرایی و فنی ، افزایش نیروی زلزله بیش از نیروی محاسباتی در استاندارد 2800 است. در این مقاله سعی شده اثر مولفه قائم زلزله بر سازه ای بتنی مورد بررسی قرار گیرد، بررسی اثر مولفه قائم بر سازه ها و با توجه به این که آنالیز زلزله در استاندارد 2800 فقط در جهت افقی است، قابل تعریف میباشد. مد سازی به کمک نرمافزار Opensees با معرفی جنسهای میل گرد و بتنبه صورت هیسترزیس، می باشد و برای شناسایی رفتار مدل از تحلیل بارافزون و تحلیل دینامیکی به روش نیومارک، استفاده شده است. ابتدا برای مقایسه و درک بهتر از رفتار سازه ها، انواع سیستم های سازه ای موجود در ایران و با طبقات مختلف مورد بررسی قرار گرفته و زلزله ها را در جهات مختلف مخصوصاً در جهت قائم به صورت همزمان وارد گردید. جابجایی طبقات در دو حالت فقط مولفه افقی و همزمان مولفه های افقی وقائم مقایسه گردیده است. نتایج حاکی از افزایش نیرو زلزله با تاثیر همزمان مولفه های قائم و افقی بین 30 تا 50 درصد نسبت بهحالت تاثیر فقط مولفه افقی است. جهت اثر مقدار افزایش با توجه به آیین نامه های موجود بتن در ایران، بدون آنالیز دینامیکی پیشنهاد گردید در ضرائب افزایش بار در ترکیبات بارگذاری، اثر نیروی قائم نیز لحاظ گردد.

کلیدواژه ها:

مؤلفه قائم زلزله ، مؤلفه افقی زلزله ، جابجایی هدف ، جابجایی نسبی هدف ، مقیاس سازی ، آنالیز دینامیکی غیر خطی ، ضرب بارگذاری بار زلزله

نویسندگان

آرش شرفیان

کارشناس ارشد سازه هیدرولیک ، کارشناس فنی شرکت پارس گستر،

علی اکبر فاتحی دیندارلو

دانشجوی دکترای سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران،

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :