بررسی پارامترهای مختلف خاک و عمق خاک روباره بر نشست های کوتاه مدت در حفاری تونل، مطالعه موردی حد فاصل ایستگاه آزادی تا ایستگاه صفه متروی اصفهان

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,248

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCEC02_139

تاریخ نمایه سازی: 11 شهریور 1392

چکیده مقاله:

مسئله استفاده از تونل های زیر زمینی جزو مسائلی است که بسیار مورد توجه بوده و می تواند بسیاری از مشکلات موجود در زمینه حمل و نقل، انتقال آب، سایت های تاسیساتی زیر زمینی و ... را حل نماید. به طور کلی حفر تونل و دیگر سازه های زیر زمینی منجر به حذف توده ای از خاک و سنگ محل و بروز تغییرات قابل توجه در وضعیت تنش اطراف آنها می گردد. یکی از عوامل اصلی برای به حداقل رساندن تاثیرات زیان آور احتمالی نشست زمین بر روی سازه های موجود و محیط، توانایی پیش بینی پروفیل نشست زمین می باشد. ایجاد خطوط زیر زمینی قطار شهری در اصفهان از مدت ها قبل تصویب شده و خط 1 آن جزو خطوط اولویت دار این کار انتخاب گردید. فاز اول قطار شهری اصفهان از ترمینال کاوه تا ترمینال صفه ادامه دارد. بررسی مکان، نحوه حفاری تونل ها و همچنین اثرات ناشی از حفاری منجمله نشست و اثرات احتمالی آن بر روی سازه های ساخته شده بر روی سطح زمین بسیار مهم و حیاتی می باشد. در این تحقیقات ابتدا به بررسی و تحلیل مطالعات انجام شده در نقاط مختلف جهان و سپس به بررسی میزان تاثیر عمق تونل و خاک روباره آن بر میزان نشست تونل و مقایسه نتایج حاصل از ابزار دقیق با نتایج به دست آمده از روش های عددی و همچنین بررسی و تاثیر پارامترهای مختلف خاک بر میزان این نشست ها پرداخته شده است.

نویسندگان

امین نعیم آبادی

کارشناس ارشد مکانیک خاک و پی، زنجان، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان

سلمان حنیفی

کارشناس ارشد مکانیک خاک و پی، زنجان، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان

محمدرضا عطرچیان

عضو هیئت علمی و مدیر گروه کارشناس ارشد مکانیک خاک و پی، زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :