پیش بینی میزان نفوذ کود نیتراته در لایه های مختلف خاک و تاثیر بر کیفیت آب زیرزمینی با استفاده از مدل CLMS در منطقه محمود آباد مازندران

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,608

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCEH10_015

تاریخ نمایه سازی: 25 مرداد 1388

چکیده مقاله:

رشد روز افزون جمعیت، نیاز به تولیدات کشاورزی و مواد غذایی را افزایش داده و زمینه توسعه فعالیتهای کشاورزی را فرا هم آورده است این افزایش تولید دارای تبعات زیست محیطی فراوان از آن جمله آبیاری بیشتر و مصرف بیشتر آفت کش ها و کودها بوده که در نتیجه باعث شستشو و جابجایی آنها به لایه های مختلف خاک و آبهای زیرزمینی می گردد . آبهای زیرزمینی برای مقاصد مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند برای مثال آب آشامیدنی بیش از 90 درصد شهرها در سراسر جهان از منابع آب زیرزمینی تامین می شود و در حدود 40 درصد نیاز بخش کشاورزی به آب نیز از این منابع بر طرف می شود، بنابراین کیفیت آب زیر زمینی موضوعی قابل تامل است . امروزه در اغلب کشورهای در حال توسعه استفاده از کود ها جهت افزایش تولید محصول استفاده می شود. شکی نیست که استفاده از کودها نقش بسزایی در افزایش تولید دارد ولی حتی مقادیر کم از این مواد شیمیایی نیز پیامدهای زیس ت محیطی و مخاطرات بهداشتی برای انسان در پی خواهد داشت ( 1). محققان در دهه 1980 به این نتیجه رسیدند که غلظت بالاتر از 10 میلی گرم بر لیتر نیترات بر حسب نیتروژن باعث افزایش احتمال بروز سرطان معده و نیز بروز بیماری متهموگلوبینا در نوزادا ن کمتر از 6 ماه می گرددکه این بیماری در اصطلاح عموم کبودی نوزاد نامیده می شود. در این بیماری نیترات باعث اختلال در سیستم تنفسی و کاهش اکسیژن خون نوزاد شده و این نارسائی باعث کبود شدن نوزاد می گردد. همچنین غ لظت بالای نیترات باعث سقط جنین در زنان می شود. غلظت بین 19 تا 29 میلی گرم در لیتر نیترات باعث سقط جنین همزمان در هشت زن در هند شد . با توجه به موارد فوق در این مطالعه هدف اندازه گیری یون نیترات درآب های زیرزمینی منطقه محمودآباد بود تا سلامت و کیفت آ ب های زیرزمینی به عنوان منبعی جهت تامین آب شرب مردم مشخص شود و نتایج حاصل از آن با نتایج حاصل از شبیه سازی مد ل CMLS تطبیق داده شود.

نویسندگان

سیدحسین خزاعی

دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست دانشگاه تهران

روح اله تقی زاده مهرجردی

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی دانشگاه تهران

نعمت اله خراسانی

هیئت علمی دانشگاه تهران

مجید احتشامی

هیئت علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • احتشامی، مجید و همکاران 78 13. مطالعه نحوه گستره تاثیر ...
  • اداره خدمات کشاورزی شهرستان گرگان، 1385، مراجعات حضوری ...
  • عرفان منش، مجید و افیونی، مجید، 1381 . آلودگی محیط ...
  • Nofziger, D.L., A.G., (1986), _ Mic rocomp uter-based Management Tool ...
  • Sparks, et all.1996. Methods of sol analysis. Soil.sci.soc of AM.Madiso. ...
  • USDA.199, Soil survey Manual, Washington .DC ...
  • Nolen Bernard T., "Relating Nitrogen Sourses and Aquifer Susceptibility to ...
  • نمایش کامل مراجع