بررسی رابطه بین غلظت فنل و راندمان حذف آن در سیستم بیوفیلتر و لجن فعال

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,580

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCEH10_079

تاریخ نمایه سازی: 25 مرداد 1388

چکیده مقاله:

فنل یک آلاینده سمی است که تأثیر سوئی بر روی انسان و سایر موجودات زنده دارد ، از منابع مهم تولید آن می توان به کوره های کک سازی، پالایشگاه نفت، صنعت رنگ سازی و همچنین محصولات توتون و تنباکو اشاره کرد ، در رابطه با خاصیت سرطانزایی فنل موجود در دود سیگار بسیار تحقیق شده است و تأثیر آن در پیشرفت تومورهای سرطانی به اثبات رسیده است رهنمود سازمان جهانی بهداشت (WHO) برای غلظت فنل هاه، کلروفنل ها و 2، 6 ، 4 تری کلروفنل در آب آشامیدنی کمتر از 0/1 میلی گرم در لیتر می باشد. روشهای تصفیه فاضلابهای فنل شامل فرایندهای فیزیکوشیمیایی و فرایندهای بیولوژیکی است که از فرایندهای فیزیکوشیمیایی می توان به فرایند جذب سطحی، اکسیداسیون شیمیایی و اکسیداسیون مرطوب و ... و از فرایندهای بیولوژیکی می توان به سیستم های رشد معلق و رشد چسبیده اشاره کرد. هدف از این مطالعه تعیین رابطه بین غلظت فنل و راندمان حذف آن در سیستم بیوفیلتر و لجن فعال می باشدجهت انجام این مطالعه ابتدا سیستم بیولوژیکی ترکیبی BF/AS2 مجزا طراحی و ساخته شد, سپس بصورت یک مجموعه بر روی یک فونداسیون نصب گردید. 100 میلی لیتر یا مقداری از نمونه که حاوی کمتر از 0/5mg فنل باشد را تا 100 میلی لیتر رقیق نموده در یک ارلن 250 میلی لیتری ریخته شد. 100 میلی لیتر آب خالص تقطیر شده بعنوان شاهد و یک سری محلولهای استاندارد فنل با غلظت 0/1 ، 0/2 ، 0/3 ، 0/4 و 0/5 میلی گرم در لیتر تهیه شد. سپس مجموع نمونه ها و شاهد بشرح ذیل تصفیه شدند : ابتدا 2/5ml محلول 0/5 NH4OH نرمال به هر یک از نمونه ها و شاهد اضافه کرده و فوراً با استفاده از محلول بافر فسفات pH به 0/1±7/9 رساندیم. سپس 1ml محلول فری سیانید پتاسیم افزوده مجددا 15 دقیقه صبر نموده و در طول موج 500nm میزان جذب آنها را قرائت کردیم نتایج بدست آمده از آن نشان داد که بین غلظت فنل ورودی و راندمان حذف در هر یک از سیستم ها رابطه عکس وجود داشت، با افزایش غلظت فنل ورودی درصد مرگ و میر باکتریها افزایش پیدا کرده که همین امر باعث کاهش سرعت تجزیه فنل در سیستم شده است.

کلیدواژه ها:

فنل/ راکتورAS/ راکتور BF/ سیستم ترکیبی BF/AS

نویسندگان

رضا شکوهی

استادیار گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت همدان

حسین موحدیان عطار

استادیار گروه مهندسی بهداشت محیطدانشکده بهداشت اصفهان

احمد جنیدی جعفری

دانشیارگروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت ایران

ضیاءالدین بنیادی

کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی همدان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Marquardt, H.S., Chafer, G.S., Clellan, M.R., Welsch, F., "Toxicology", Academic ...
  • Salvato, J.A., Nemerow N.L. Agaridy, F.J., "Envionmenta Enginnering", 15th ed, ...
  • Mogens, H., Poul, H., yesla, C., Eric, A., _ water ...
  • John, B., sullivan, Jr., Gary, R.. Krieger.. "Clinical Environmentl Health ...
  • Polprasert, C, Sooknanich, S., "Upgrading of facultative ponds to treat ...
  • نمایش کامل مراجع