بررسی وضعیت بهداشت محیطی کاگاههای قالیبافی شهرستان خاش در سال 87

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 912

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCEH11_165

تاریخ نمایه سازی: 24 اردیبهشت 1391

چکیده مقاله:

صنعت قالیبافی از قدیم از مهمترین صنایع دستی در اغلب روستاهای ایران بوده است و قالی یکی از مهمترین و باارزشترین اقلام صادراتی کشور می باشد و علیرغم سوددهی زیاد، کارگران این صنعت در شرایط بسیار بد محیطی و کاری قرار دارند از جمله مشکلات پیش روی قالیبافان ، ساعات کار طولانی ، عدم شرایط مناسب محیط کار ، نور نامطلوب و شرایط نامناسب بهداشتی و ایمنی است. بنابراین باید به کارگران این صنعت توجه بیشتری شود تا با آموزش بهبافی و ایجاد شرایط مناسب کاری از عوارض و خطرات موجود جلوگیری بعمل آید که رغایت بهداشت و شرایط مناسب کار تا حدودی این مشکلات را مرتفع ساخته و همین امر موجب حفظ ارتقا منابع ت.لید و بهده وری بالاتر در این صنعت می گردد. این بررسی در 22 کارگاه قالیبافی شهرستان خاش صورت گرفت ابتدا پرسشنامه ای تهیه و در اختیار پرسنل مراکز بهداشتی درمانی روستایی شهرستان خاش قرار گرفت . در 22 کارگاه قالیبافی شهرستان خاش 25 نفر شاغل بوده که 23 نفر دارای پرونده بهداشتی و کلیه شاغلین تحت پوشش کمیته امداد خمینی بودند.32% کارگاهها دارای دیوار به رنگ روشن و 32% دارای سقف به رنگ روشن بودند. 86% کارگاهها دارای کف مناسب بودند. 27% کارگاهها دارای تهویه طبیعی مناسب و هیچکدام تهویه مصنوعی نداشتند. 9% کارگاهها مجهز به کپسول آتش نشانی ، 18% مجهز به جعبه کمکهای اولیه ، 64% با وضعیت ایمنی برق مناسب ، 91% با وضعیت ایمنی ابزار کارمناسب ، 50% با وضعیت نور طبیعی مناسب و 73% با وضعیت نور مصنوعی مناسب بودند. 88% قالیبافان به آب آشامیدنی مناسب ، 64% به توالت بهداشتی ، 16% به حمام بهداشتی و 88% به امکانات دفع بهداشتی زباله دسترسی داشتند و تنها 32% قالیبافان از ماسک استفاده می کردند. به نظر می رسد بهبود وضعیت تهویه و نور مناسب و آموزش کارگران از اولویت های مطرح در کارگاههای قالیبافی شهرستان خاش می باشد.

نویسندگان

علیرضا حسینی

کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت استان سیستان و بلوچستان

ادریس بذر افشان

استادیار عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت و عضو مرکز تحقیقات ارتقا سلامت

مسعود آزادی

کارشناس مسئول بهداشت محیط شهرستان خاش

محمدرضا قاسمزاده

کارشناس مسئول بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت استان سیستان و بلوچستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • محمدیان، محمود . بهداشت وایمنی در صنایع کوچک. دانشگاه علوم ...
  • معرفی یک دار قالی ارگونومیک [مقاله کنفرانسی]
  • گهامه رابط، نشریه خبری، آموزشی، پژوهشی داخلی معاونت بهداشتی دانشگاه ...
  • صادقی، نسرین . نمکی مقدم _ الهه _ اجرای طرح ...
  • امینی پور. محمدرضا وهمکاران _ بررسی وضعیت بهداشتی قالیبافان روستاهای ...
  • نمایش کامل مراجع