بررسی کیفیت میکروبی و شیمیایی آبهای آشامیدنی بسته بندی شده و قیاس آن با استانداردهای ملی ایران در منطقه بلوچستان در سال 86

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,181

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCEH11_167

تاریخ نمایه سازی: 24 اردیبهشت 1391

چکیده مقاله:

آب ناسالم 10% کل بیماریها 60% کل مرگ ومیرها در جهان است.منطقه بلوچستان دارای اقلیم گرم و خشک و از مناطق کم آب کشور است و دسترسی مردم به آب آشامیدنی نسبت به سایر مناطق کشور کمتر است.مردم به دلیل آب شرب و پایین بودن کیفیت آب آشامیدنی در دسترس علاقه زیادی به آبهای بیته بندی پیدا کرده اند. هدف از این بررسی کیفیت آبهای بسته بندی پیدا کرده اند . هدف از این بررسی کیفیت آبهای بسته بندی تولیدی و وارده به منطقه بلوچستان از نظر میکروبی و شیمیایی و قیاس آن با استاندارد ملی ایران بود. در این بررسی که یک مطالعه توصیفی مقطعی است نمونه های اب بسته بندی شده 25 مارک ( انتخاب ، اوس ، آپا و..... ) جداول شماره (1و2و3 ) جهت بررسی از اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی کلیه شهرهای بلوچستان برداشت شد و آزمایشات فیزیکی و شیمیایی و میکروبی با روش های مورد تایید استاندارد متد با دستگاه فتو متر 7000 صورت گرفت. 76% مارکها دارای پروانه ساخت و 24% مارک ها فاقد پروانه بودند و از نظر دارا بودن علامت استاندارد 60% مارکها دارای علامت و 40% مارک ها فاقد علامت بودند. در 90% مارک ها از نظر کیفیت شیمیایی با بر چسب محصول و استاندارد ملی ، مغایرت وجود داشت.فلوئر و نیترات به ترتیب 92% و 100% با استاندارد ملی ایران در حداکثر مطلوب مغایرت داشت. میزان کدورات، سختی کل ، 100% با استاندارد ملی (حداکثر مطلوب) مطابقت داشت.کلرور ، باقیماده خشک ،سولفات ، به ترتیب 96% و96% و 92% با استاندارد ملی (حداکثر مطلوب) مطابقت داشت. از نظر PH 92% با استاندارد ملی ایران (حداکثر مطلوب و مجاز ) مطابقت داشت. از نظر کیفیت میکروبی 4% مارک ها دارای آلودگی میکروبی بود.مطالعه حاضر نشان داد که اختلاف بین نتایج آزمون با برچسب آبهای بسته بندی و استاندارد ملی ایران در انواع مختلف مارک ها وجود دارد. بیشترین اختلاف در این بررسی مربوط به آزمون فلوئر و نیترات می باشد. که در اکثر نمونه ها قابل مشاهده است که این مسئله به روش تصفیه و نحوه کاربری آن بستگی دارد و استفاده دائم ار این آبها به عنوان شرب مشکلاتی را در پی خواهد داشتو همچنین در صورتی که توجهی به نوع تصفیه و گند زدایی اینگونه آبها توسط ارگان های نظارتی صورت نگیرد ، با توجه به گسترس استفاده از این آبها احتمال اینکه سلامت مصرف کننده به خطر افتد دور از انتظار نخواهد بود.

کلیدواژه ها:

آب بسته بندی شده ، آب های آشامیدنی ، کیفیت شیمیایی و میکروبی ، استاندارد ملی ، بلوچستان

نویسندگان

خدابخش نارویی

کارشناس گروه بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی

محمدرضا مرادی

کارشناس گروه بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی

احمد زورقی بومری

کارشناس گروه بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی

علیرضا حسینی

کارشناس گروه بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • خانی محمد رضا و همکاران کتاب آب وآلودگی آن از ...
  • بررسی میزان آلودگی آب شرب در شهر زاهدان [مقاله کنفرانسی]
  • خدادادی مریم: بررسی وضعیت میکروبی وشیمیایی آب های معدنی و ...
  • موسسه استاندارد وتحقیقات صنعتی ایران."ویژگیهای بیولوژکی آب آشامیدنی به شماره ...
  • گزارش آمار وشاخص گروه بهداشت محیط وحرفه ای، سال 1386 ...
  • -www.aftab .ir/a rtic le s/h _ a lth-th e r ...
  • lenoreS .clesceri، arnoold Egreebberg، AndrewD .Eaton. "standard metod for the ...
  • نمایش کامل مراجع