بررسی خاصیت ضد میکروبی ترکیبات اسانس روغنی درمنه ناحیه تفتان استان سیستان و بلوچستان

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,447

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCEH11_210

تاریخ نمایه سازی: 24 اردیبهشت 1391

چکیده مقاله:

درمنه و افسنطین نامی است که در زبان فارسی به اغلب قریب به اتفاق گیاهان جنس Artomisa که در ایران می روید گفته میشود. این گیاهان از خانواده Compositae تیره فرعی Radiae هستند. درمنه جنسی از گیاهان شامل 200 تا 400 گونه از تیره گل ستاره ای Astoracoae هستند که کپه های خوشه ای و گلهای معمولاً تخت دارند. رنگ گلهای آنها مشخص نیست. تحقیق حاضر با هدف بررسی خاصیت ضد میکروبی این گیاه و اسانس آن در نمونه های آب طراحی شد. در ابتدا اندامهای هوایی این گیاه در اردیبهشت ماه 1387 از ناحیه تفتان دره تمندان جمع آوری شد. پس از خشک کردن گیاه توسط یک دستگاه آسیاب خرد شد و بشکل پودر در آمد. به منظور استخراج اسانس 50 گرم از نمونه با 400 میلی لیتر آب به مدت 3 ساعت به روش تقطیر با آب توسط کلونجر اسانس گیری شد. این اسانس با تکینک های GC/MS و GC مورد تجزیه قرار گرفت و با توجه به محاسبه ضرایب کواتس ، 51 ترکیب که 81/86% کل وزن اسانس را تشکیل می دهند شناسایی شد ( 0/1 % < C ) . بنابراین اسانس درمنه سیاه از درصد خوبی از ترپینوئیدهای اکسیژنه برخوردار بوده و از خصلت ضد میکروبی نیز برخوردار است و آزمایشات میکروبیولوژیکی نیز همین خصلت را بیان می کند، در عین حال کارایی این اسانس در رقت های مختلف 0/1 و 0/3 و 0/5 و 0/7 و 0/9 و 1/5 سی سی در سنجش HPC بررسی شد. نتایج آزمایشات نشان داد که بجز در رقت های 0/1 و 0/3 سی سی که به ترتیب 2 و 1 کلنی تشکیل شده در سایر موارد هیچ کلنی رشد نکرد. نتایج حاصل خواص ضد میکروبی این گیاه را با توجه به نوع ترکیبات استخراج شده تایید می نماید.

نویسندگان

علیرضا سردشتی

استادیار گروه شیمی دانشکده علوم دانشگاه سیستان و بلوچستان

ادریس بذر افشان

استادیار گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ز

امین گنجعلی

دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی، دانشکده علوم دانشگاه سیستان و بلوچستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • قنوایی فرنگیس، مرادی فواد، انتشارات سازمان جهاد کشاورزی سیستان و ...
  • میرحیدر. ح. معارف گیاهی. دفتر نشر فرهنگ اسلامی جلد 24:1373 ...
  • امیربیگی، رضا، تولید و فرآوری گیاهان دارویی، جلد اول، انتشارات ...
  • V. Mozaffarian, A Dictionary of Iranian Plant, Name Farhang Moser ...
  • Saban, Kurdali, Recep Kotan, Ahmet Mavi, J. Agric, Food Chem., ...
  • 352% 3.123% 2.827% 2.488% 2.471% ...
  • A. Zargari, Medicinal Plants, vol 3, 4" edn/ rehran University ...
  • نمایش کامل مراجع