بررسی کمیت و کیفیت مواد زائد جامد و قابلیت بازیافت آن در حوزه مرکزی استان گیلان

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,160

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCEH13_134

تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1391

چکیده مقاله:

[توضیح سیویلیکا: هیچ یک از اشکال و جداول در متن اصلی مقاله درج نشده است] افزایش مصرف گرایی و به تبع آن رشد تولید زباله ، محدودیت فضا و تخریب محیط زیست ، شناخت منابع تولید زباله و آگاهی از ترکیبات فیزیکی مواد زائد جامد شهری را به بایدهای پسماند تبدیل کرده است . روش : در این مقاله با توجه به اهمیت حوزه مرکزی استان گیلان ابتدا بر اساس حوزه جغرافیایی و جمعیتی شهرستان های رشت ، شفت ، صومعه سرا و فومن به عنوان شاهد جهت نمونه برداری و انجام آنالیز فیزیکی و شیمیایی انتخاب شدند. درصد اجزا تشکیل دهنده زباله ، چگالی ، درصد رطوبت ، سرانه زباله خانگی و پارامترهای شیمیایی مانند PH و C/N ، ارزش حرارتی مطابق روشهای استاندارد انجام شد و با استفاده از جمعیت موجود ، کمیت و کیفیت مواد زاید در کل حوزه مرکزی استان تعیین شد. نتایج : نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که سرانه زباله برابر 646 گرم به ازاء هر نفر در روز ، چگالی برابر kg/m3 218/5 و میانگین رطوبت سالانه برابر 63% است و رشت با 956 گرم بالاترین سرانه زباله را داراست . بیشترین درصد اجزاء موجود در زباله مورد بررسی ، مربوط به پسماند غذایی با 62/1% معادل 460/78 تن در روز است . سپس پلاستیک و کاغذ به ترتیب با تولیدی معادل 81/43 و 65/4 تن در روز می باشد . میانگین سالانه نسبت C/N برابر 40/9 و ارزش حرارتی بالا و پایین زباله به ترتیب 7235 و 2655 (kj/kg) است . با توجه به بافت جمعیتی و روند افزایش رفاه و کیفیت زندگی ، پیش بینی می شود که در اینده نیز سرانه زباله روند صعودی داشته باشد. با توجه به درصد بالای زباله فسادپذیر و مطلوب بودن نسبت C/N و رطوبت زباله ، امکان تبدیل این بخش به کود وجود دارد . بحث و نتیجه گیری : با این حال ، موفقیت این برنامه منوط به افزایش آگاهی و مشارکت عمومی برای انجام موثر و پیگیر تفکیک از مبدا است. با اجرای صحیح تفکیک از مبدا در مورد تمامی اجزاء مهم قابل توجه زباله های حوزه مرکزی استان گیلن ، می توان به بازیافت مطلوب دست یافت.

کلیدواژه ها:

مواد زائد جامد ، کیفیت فیزیکی و شیمیایی ، کمپوست ، بازیافت

نویسندگان

آزاده محمدی گلرنگ

کارشناس ارشد مدیریت محیط زیست و مسئول کارشناسان سازمان مدیریت پسماند

سجاد حسینی

مدیر روابط عمومی سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری رشت

سیامک دوستدار

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری رشت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری رشت، 1387-88، طرح جامع مدیریت ...
  • - معاونت برنامه ریزی استان گیلان 1385، فرهنگ آبادی ها، ...
  • Herbert, F (2001). Recycling Handbook. Seconds Edition. Mac Graw-Hill, Washington, ...
  • Herbert, F.Lund, PE (2001) _ Recycling information and sources", Environmentl ...
  • Tchobano glous, G.(1977), Solid Waste Engineering and Management. Mc Graw- ...
  • نمایش کامل مراجع