بررسی شیوع ژیاردیازیس در بین کارکنان مراکز تهیه وتوزیع مواد غذایی پتروشیمی های منطقهی اقتصادی پارس جنوبی در شش ماه اول سال 1391

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 962

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCEH16_433

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392

چکیده مقاله:

در بین عفونت های انگلی دستگاه گوارش، ژیاردیازیس جزء شایع ترین و مهم ترین آنهاست. ژیاردیازیس یک بیماری اسهالی است که به وسیله ی پروتوزای تاژکداری به نام ژیاردیا لامبلیا به وجود می آید. علائم بیماری بصورت اسهال، کاهش وزن، دردهای شکمی، نقص در رشد، سوء جذب قندها، چربی ها و ویتامین ها خود را نشان می دهد. عامل بیماری بصورت کیست همراه مدفوع از افراد آلوده دفع و از طریق آلوده کردن آب، غذا و دست افراد سالم را مبتلا می سازد. از آنجا که شناسائی و درمان و آموزش شاغلین بخش مواد غذائی در کنترل شیوع آلودگی بسیار مؤثر است در این تحقیق به بررسی میزان آلودگی شاغلین بخش مذکور پرداخته ایم.مواد و روشها: دراین تحقیق، از نتایج آزمایشات کشت مدفوع تعداد 3 آزمایشگاه وابسته به مرکز بهداشت و واحد HSE استفاده شد و با توجه به نظرپزشک معالج مبنی بر وجود یا عدم وجود انگل ژیاردیا در نمونه های مدفوع، اطلاعات مورد نظر جمع آوری گردید. بدین ترتیب این مطالعه بصورت سرشماری انجام شد و کلیه ی آزمایشات انجام شده در طول شش ماه اول سال 1391در بین کارکنان مراکزتهیه و توزیع مواد غذایی وارد مطالعه شدند. نتایج وبحث: از بین 203 نفر فرد مورد مطالعه فراوانی افراد بر حسب وظایفشان: آشپز (13/24%) مهماندار (2/17%)، نظافت چی(2/17%)، کارمند دفتری(48/17%)، سالاد زن(7/12%)، ظرف شور(3/10%) بودند. ازمجموع این افراد 8/8% افراد مبتلا به ژیاردیا بودند و افراد سالاد زن با فراوانی9/5 درصد بیشترین درصد ابتلا را داشتند. به علت سیر تکاملی ساده، عدم نیاز به میزبان واسط، تکثیر زیاد و گرم بودن هوا شیوع این تک یاخته بالا می باشد.نتیجه گیری: میزان وفور در بین بخش مواد غذائی می تواند شیوع بیشتری را در بین اقشار جامعه سبب شود. لذا آموزش شاغلین بخش در زمینه مراجعه جهت آزمایش و معاینه پزشکی ، رعایت بهداشت فردی خصوصاً شستن دست ها با آب و صابون بعد از توالت رفتن و قبل از تماس با مواد غذایی و بالاخره ا خذ کارت معاینه پزشکی اهمیت می یابد که بایستی مورد توجه دقیق مسئولین بهداشتی استان و بازرسین بهداشت محیط و مواد غذایی قرار گیرد .

کلیدواژه ها:

ژیاردیازیس ، مواد غذایی ، مراکز تهیه و توزیع

نویسندگان

محمدرضا شیردره

استادیار،عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

صادق نیازی اسفیانی

دانشجوی کارشناسی ارشد،دانشگاه علوم پزشکی تهران

فرهاد احمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد،دانشگاه علوم پزشکی تهران

عادل مکمل کنده

دانشجوی کارشناسی ارشد،دانشگاه علوم پزشکی تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • حی آشتیانی م، محبوب ف، کاشی ل .فراوانی ژیاردیا و ...
  • اخلاقی ل و همکاران _ ارتباط بین ژیاردیازیس و آلرژی ...
  • قهرمان لو م، روشن م، حاجی احمدی م. بررسی آلودگی ...
  • پزشک ی، و همکاران."بررسی شیوع ژیاردیازیس در بین شاغلین مراکز ...
  • والیغ و همکاران."بررسی آلودگی انگلهای روده ای عرضه کنند گان ...
  • روحانی س و همکاران."بررسی شیوع انگلهای روده ای در عرضه ...
  • خاکزاد وهمکاران. بررسی میزان موارد ابتلا به بماریهای انگلی-روده ای ... [مقاله کنفرانسی]
  • ; 1 999.p.562. 84-Farthing Michael JG.:Giardias porotozoal disease . znded.london ...
  • Andargie G , et al.:Prevalence of Bacteria and Intestinal Parasites ...
  • نمایش کامل مراجع