ارزیابی واکنش جوانهزنی و رشد گیاهچهای شوید (Aniethum graveolens) به تنش عنصر مس و تیمار با قارچ تریکودرما و باکتریهای محرک رشد

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 756

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCEPP01_362

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1393

چکیده مقاله:

آلودگی خاک به فلزات سنگین نتیجه بسیاری از فعالیتهای بشری نظیر استخراج و ذوب فلزات و کاربرد کودها،سموم و قارچکشهای کشاورزی میباشد که سلامتی بشر و زیستبوم را به خطر میاندازد. از طرفی مطالعات زیادی نشان دادهاند که کاربرد میکروارگانیسمها میتواند به طور معنیداری سمیت فلزات سنگین را کاهش دهد. به همین دلیل در آزمایشی تحت شرایط آزمایشگاهی جوانه زنی بذر شوید Aniethum graveolens در سطوح مختلف نیترات مس (صفر, 40, 80 و 120 میلیگرم درلیتر) و تیمارهای بیولوژیکی بذر (شاهد، قارچ ، Trichoderma viren باکتریهای آزوسپریلیوم+ازتوباکتر و تلفیق تریکودرما و باکتری)به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش صفات مرتبط با جوانه- زنی نظیر درصد جوانه زنی، شاخص بنیه وزنیگیاهچه، ضریب آلومتری، طول ریشه چه و ساقه چه، طول گیاهچه، نسبت طول ریشه چه به ساقه چه و وزن تر و خشک گیاهچه اندازهگیری شد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس و مقایسه میانگین تیمارها نشان داد که حداکثر درصد جوانهزنی و طول ساقهچه در سطوح 0 و 40 میلیگرم بر لیتر نیترات مس مشاهده شد. حداکثر طول ریشه چه و گیاهچه (به ترتیب 1/15 و 5/77 میلی متر) در سطح صفر میلی گرم بر لیتر مس مشاهده گردید. اثر قارچ تریکودرما و باکتریهای محرک رشد مورد استفاده در این پژوهش در غلظتهای مختلف مس مشابه بود و برهمکنش معنیداری از این نظر مشاهده نشد.

نویسندگان

لاله فقیه عبداللهی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

همت اله پیردشتی

دانشیار گروه زراعت و اصلاحنباتات، پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

یاسر یعقوبیان

دانشجوی دکتری زراعت، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :