مطالعه، شناسایی و اجرای برنامه های کاهش ضایعات صنعتی و آلاینده های زیست محیطی در واحدهای بهره برداری و ایستگاههای تقویت فشار گاز شرکتهای بهره برداری نفت و گاز

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 677

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCER01_348

تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1392

چکیده مقاله:

خوشبختی، سعادت و موفقیت هر کشوری به کار و تلاش همه اقشار جامعه بستگی دارد و یکی از معیارهای مهم ارزیابی عملکرد این فعالیت ها در بخش های مختلف اجتماعی – اقتصادی بازده یا بهره وری است. در حال حاضر تمامی کشورهای توسعه یافته و اکثر کشورهای در حال توسعه سرمایه گذاری های زیادی را جهت بهبود و ارتقاء بهره وری در سطوح ملی، منطقه ای، بخشی، موسسات، سازمان ها و حتی افراد جامعه انجام داده و رشد و توسعه روزافزون خود را ملزم به توجه و نگرش صحیح به این مسئله می دانند. در کشور ما اهمیت و ارزش بهره وری به درستی شناخته نشده و یکی از مشکلات عمده گریبان گیر تمامی بخش ها و سطوح جامعه، عدم کارآیی و بهره وری می باشد. به عبارت دیگر هنوز فرهنگ و نگرش بهره وری بر جامعه حاکم نبوده و لازم است در این زمینه قدم های اساسی و موثری برداشته شود. ترویج و اشاعه مفهوم و فرهنگ بهره وری که به وسعت جوانب گوناگون زندگی است توسط سازمان بهره وری ملی ایران با تهیه و تدوین کتاب هایی تا حد بسیار خوبی اقدام شده است. ولی در زمینه بهره وری و راههای کیفی و کمی افزایش آن در واحدهای عملیاتی، صنعتی، آزمایشگاهی، تولیدی و همچنین کاهش ضایعات صنعتی تا کنون اقدام اساسی و عملی صورت نگرفته است. در این مطالعه سعی شده ضمن شناسایی ضایعات صنعتی با ایجاد کارگروه بهره وری و ارائه اقدامات و ارتقاء آگاهی الزامات زیست محیطی، تحولات را به فرصت های کاری تبدیل کرده و با نگرش متفاوتی به فرآورده های مختلف و اشاعه فرهنگ فرآیند محوری، در کارخانجات تولیدی و صنعتی این ضایعات را به حداقل ممکن رسانده و یا از مراحل مختلف عملیاتی حذف و یا تبدیل به مواد قابل استفاده دیگری کرد که ضمن جلوگیری از هدردادن سرمایه های ملی، بهبود محیط زیست و افزایش سلامتی و توان بازدهی افراد مشاغل، هزینه های زیادی نصیب شرکت های تولیدی شده و در نهایت باعث افزایش سرمایه کلان ملی می گردد.

نویسندگان

محمدحسین چراغی

کارشناس ارشد فرآورش نفت و گاز شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • دوره آموزشی مدیریت پسماندها در صنعت نفت ...
  • مدیریت پسماندها _ دومین همایش کارشناسان HSE امیدرو شرکت سنگ ...
  • کاهش ضایعات در صنایع - مرکز طراحی فرآیند، ایمنی و ...
  • راهنمای ایمنی، بهداشت و محیط زیست در مناطق عملیاتی - ...
  • منابع متمرکز تولید پسماندهای صنعتی و خطرناک در واحدهای بهره ...
  • نمایش کامل مراجع