مدل و بهینه کردن محیط کشت ساکارومیسس سرویزیه به منظور افزایش بازده تولید گلوتاتیون با استفاده از روش سطح پاسخ

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 658

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI21_1575

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392

چکیده مقاله:

گلوتاتیون یک تری پپتید هست که به دلیل خواص آنتی اکسیدانی، ایمنی بخشی و سم زدایی کاربرد گسترده ای در صنعت داروسازی دارد. هدف از این پژوهش بررسی اثر منابع مختلف کربن، نیتروژن و نمک های مختلف بر بازده تولید گلوتاتیون توسط Saccharomyces cerevisiae می باشد. در این تحقیق ابتدا با استفاده از روش (FFD (2 level Fractional Factorial Design فاکتورهای موثر در تولید گلوتاتیون شناسایی شده و سپس برای رسیدن به حداکثر تولید گلوتاتیون، غلظت بهینه این فاکتور ها با استفاده از روش (RSM (response surface methodology مشخص گردید. میزان توده سلولی تولید شده پس از 72 ساعت تخمیر با استفاده از سانتریفیوژکردن محیط تخمیردر دور 12000rpm به مدت 5 دقیقه و سپس خشک کردن در دمای 105 درجه سانتی گراد تا رسیدن به وزن ثابت انجام پذیرفت. گلوتاتیون تولید شده در محیط تخمیر پس از سانتریفیوژکردن وارد مایع فوقانی شده که به منظور اندازه گیری آن از روش اسپکتروفتومتری در طول موج 412 نانومتر و رسم منحنی استاندارد اندازه گیری شد. نتایج بدست آمده از آزمون FFD نشان داد که از بین فاکتور های مختلف مورد بررسی ساکارز، پتاسیم هیدروژن فسفات، پتاسیم دی هیدروژن فسفات و آمونیوم سولفات اثر معنا داری بر تولید گلوتاتیون داشتند. در مرحله دوم اثر این عوامل در محدوده گسترده تر و سطوح بیشتر با استفاده از روش سطح پاسخ بر میزان تولید گلوتاتیون و توده سلولی بهینه گردید که در این شرایط منجر به تولید بیشترین میزان گلوتاتیون و تود سلولی در محدوده مورد بررسی گردید.

نویسندگان

سارا استقلال

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

مرضیه موسوی نسب

دانشیار بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز- رئیس گروه پژوهشی فراوری آبزیان، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

طیبه اعظمی

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

آزیتا حسین زاده فریودی

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Cha, J, Y., J.C, Park., B, S, Jeon, Y, C, ...
  • Khan, H. , U, SYED.H, . Faridkhan., K, Ahmadkhan..A Ur ...
  • Sies H. 1999. Glutathione and its role in cellular functions. ...
  • Wen, S., T, Zhang., T, Tan , 2004. Utilization of ...
  • Zhang , T., S , Wen., T, Tan., 2007. Optimization ...
  • Meister, A., Anderson, M. E, 1 983 , Glutathione, Annu. ...
  • نمایش کامل مراجع