بررسی خصوصیات مهندسی بنه

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 702

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI21_1674

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392

چکیده مقاله:

بنه با نام علمی Pistacia atlantica می باشد که یکی از واریته های مهم آن Pistacia atlantica var.kurdica یا همان «ون» است. ارتفاعش تا 7 یا 9 متر نیز رسیده است. خصوصیات فیزیکی همچون خواص هندسی، ثقلی و اصطکاکی دانه زرشک زرافشانی، در ارتباط با ساخت تجهیزات مورد استفاده طی کاشت بذر، نگهداری نمونه، حمل و نقل و در نهایت فراوری محصول در کارخانجات صنایع غذایی، حازئ اهمیت می باشد. هدف از این تحقیق تعیین برخی خصوصیات مهندسی بنه برای طراحی تجهیزات پس از برداشت، انتقال، فرآوری و انبارداری می باشد. مواد و روشها: مهمترین روش میوه بنه تازه از شهرستان سنندج تهیه شد. با استفاده از کولیس با دقت 0/1 میلی متر، اندازه گیری های ابعادی برای سی دانه به صورت تصادفی صورت پذیرفت و سپس با استفاده از روابط ریاضی، قطر حسابی (Da) و هندسی (Dg)، کرویت (φ) و مساحت سطح رویه (S) برای آنها تعیین شد. در نهایت توسط پیکتومتر دانسیته توده و تخلخل بررسی شد. نتایج و بحث: قطر حسابی و هندسی، کرویت و م ساحت سطح به ترتیب 6.74، 6.66ف 83% و 139.276 بدست آمد. سپس دانسیته ذره، دانسیته توده و تخلخل به ترتیب 0.665، 0.429 و 35.4% محاسبه شد. با بررسی ضریب کرویت دانه ها مشاهده می شود که مقدار آن بالا است. بنابراین حرکت کردن آن بر روی صفحه به راحتی امکان پذیر می باشد. نتیجه گیری کلی: اهمیت در اختیار داشتن اطلاعات و داده های دقیق علمی در زمینه خصوصیات فیزیکی محصولات کشاورزی با کاربرد صنعتی، امری کاملاً بدیهی می باشد. نیاز روزافزون بخش کشاورزی در جهت طراحی و ساخت تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز در این زمینه از یک سو و کمبود داده های خواص فیزیکی مورد نیاز در طراحی فرایندها در صنایع تبدیلی از سوی دیگر، تأکیدی بر ضرورت پژوهش در زمینه مذکور است.

نویسندگان

ابوالفضل رضا طلب

دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، گروه صنایع غذایی، سبزوار، ایران

ثاوات حسینی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند، گروه صنایع غذایی، بیرجند، ایران

مریم دامغانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند، گروه صنایع غذایی، بیرجند، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :