بررسی اثرات استفاده از عصاره آویشن باغی به عنوان بیوساید طبیعی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 833

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI21_282

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392

چکیده مقاله:

امروزه بیماری های انگلی در گوشت دام و طیور علاوه بر تحمیل خسارات جبران ناپذیر اقتصادی در صنعت، موجب انتقال این بیماری ها بهانسان نیز می شود. به همین منظور و برای جلوگیری از انتقال بیماری ها به انسان، بیشتر از داروهای سنتتیک مانند مترونیدازول استفاده می شود.علاوه بر این از گیاهان دارویی مانند شنبلیله، نعناع، سیر و آویشن نیز استفاده می شود که اثرات درمانی بهتری داشته و عوارض شیمیایی و مقاومتدارویی نیز به دنبال ندارد. در این تحقیق، به بررسی اثرات بیوسایدی گیاه دارویی آویشن باغی در درمان بیماری انگلی تریکوموناس گالینه و مقایسهدرمان آن در مقایسه با داروی شیمیایی مترونیدازول پرداخته می شود. در این تحقیق برای درمان انگل ها در گوشت دام و طیور با عصاره آویشن وداروی شیمیایی مترونیدازول و مقایسه اثر درمانی آنها به روش زیر عمل شده است: برای تهیه ارگانیسم (انگل) در مجموع (5)10 انگل تریکوموناس گالینه از گوشت های آلوده به این انگل جدا شده و کشت و خالص سازی روی آنها انجام شد. عصاره هیدروالکلی از آویشن باغی به روش هوا خشک تهیه شد و غلظت های 1، 2، 3، 4 4 میلی گرم بر میلی لیتر آماده شد. محلول بانک از مترونیدازول تهیه شد و در نهایت 4 غلظت 0/5، 1، 1/5، 2 میکروگرم در میلی لیتر تهیه شد. محیط کشت دیاموند مودیفاید TYM تهیه شد و دوز تلقیح انگل 1 میلی لیتر از محیط کشت حاوی (5)10 انگل زنده انتخاب شد. تعداد انگل ها در نمونه ها در دو گروه عصاره آویشن و مترونیدازول با غلظت های مختلف در زمان های صفر، 24 و 48 ساعت شمارش شد. نحوه محاسبه بقا و تعداد انگل های زنده در زمان صفر، 24 و 48 ساعت با روش شمارش هماسیتومتری و ثبت تعداد روند رشد (Growth Rate (GR محاسبه شد. رشد انگل به عوامل زیادی مانند دما، محیط کشت، جنس لوله کشت و استرس محیط بستگی دارد. این شرایط برای هر دو گروه آزماش ثابت بود. نتایج نشان داد که (MLC ( Minimum Lethal Concentration کم ترین غلظت موثر در عصاره هیدرو الکلی آویشن در زمان 24 ساعت و غلظت 4 میلی گرم بر میلی لیتر و در زمان 48 ساعت در غلظت 3 میلی گرم بر میلی لیتر بوده است. همچنین MLC برای مترونیدازول در زمان 24 ساعت و غلظت 1/5 میکرو گرم در میلی لیتر و در زمان 48 ساعت در غلظت 2 میکروگرم در میلی لیتر بوده است. همانطور که این تحقیق و تحقیقات دیگر محققین نشان می دهد عصاره آویشن باغی در مقایسه با مترونیدازول اثرات ضد انگلی خوبی دارد و می توان از این عصاره به عنوان بیوساید طبیعی و جایگزین مناسب در درمان بیماری های انگلی گوشت استفاده کرد. همچنین از نظر آماری نتایج نشان می دهد که عصاره هیدرو الکلی آویشن خاصیت ضد درمانی انگلی داشته و می تواند به عنوان داروی انتخابی در موارد مقاوم به مترونیدازول برای درمان از آن استفاده کرد.

نویسندگان

عباس بایگان

مجتمع تحقیقاتی جهاد دانشگاهی - پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران- گروه پژوهشی بیوتکنولوژی صنعتی

نادیا طایفی نصرآبادی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج - دانشکده دامپزشکی- گروه انگل شناسی

عباس جعفری جید

مجتمع تحقیقاتی جهاد دانشگاهی - پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران- گروه پژوهشی بیوتکنولوژی صنعتی

علی ذاکری

مجتمع تحقیقاتی جهاد دانشگاهی - پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران- گروه پژوهشی بیوتکنولوژی صنعتی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • تا 9 آبان 1392 - دانشگاه شیراز ...
  • Baker, J. R. (1986). Trichomoniasis. _ major cause of vomiting ...
  • _ _ Trichomonias _ _ from Great ...
  • _ _ _ _ _ _ _ with ...
  • Jessup, D. A. (1980). Trichomonias in great horned owls, Mod. ...
  • Stabler, R. M. (1954). Trichomonas gallinae: a review, Exp. Parasitol., ...
  • Diamond, L. S. (1957). The establishment of various trichomonads of ...
  • Leung A.Y., Foster S. (1996). Encyclopedia of Common Natural Ingredients ...
  • Taran M.. Rezaeian M., Izaddoost M., In vitro antitrichomonas activity ...
  • Muelas-Serrano S., Nogal J... Martinez-Diaz R.A., Escario JA, Martinez- Fernandez ...
  • Fujita M., Shiota S., Kuroda T., Hatano T., Yoshida T., ...
  • Santoro GF., das Gracas Cardoso M., Guimaraes L.G. Salgado A.P., ...
  • نمایش کامل مراجع