ویژگی ها و کاربردهای گالاکتوالیگوساکاریدها به عنوان ترکیبات پری بیوتیک در محصولات غذایی فراسودمند

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 863

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI21_298

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392

چکیده مقاله:

هدف: گالاکتوالیگوساکاریدها ترکیبات پری بیوتیک می باشند که از لاکتوز توسط آنزیم بتا گالاکتوزیداز در واکنش ترانس گالاکتوزیلاسیون تولید میشوند. به دلیل اثرات مفید آنها روی سلامتی انسان و ویژگی های فیزیکوشیمیایی مناسب، در زمینه کاربرد در مواد غذایی فراسودمند مورد توجه زیادی قرار گرفته اند. این ترکیبات غیر قابل هضم بدون تغییر وارد روده بزرگ شده و باعث تکثیر انتخابی باکتری های مفید به ویژه باکتری های پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم ها و لاکتوباسیلوس ها می شوند که اثرات سلامتی بخش متعددی برای میزبان به همراه دارند. . در صنایع غذایی، این ترکیبات می توانند جهت بهبود ارزش تغذیه ای محصول و یا اهداف تکنولوژیکی مورد استفاده قرار گیرند. از آن جایی که مصرف کنندگان امروزی تمایل بیشتری به مصرف محصولات سلامتی بخش دارند، بنابراین توجه به گالاکتوالیگوساکاریدها به عنوان ترکیباتی ارزشمند ضروری به نظر می رسد. مواد و روش ها: این مقاله مروری، با استفاده از مقالات پژوهشی و مروری در ارتباط با موضوع مورد مطالعه گردآوری شده است.نتایج و بحث: گالاکتوالیگوساکاریدها در محتوای قندی،باندهای گلیکوزیدی و درجه پلیمریزاسیون تفاوت دارند و ممکن است شامل گلوکز-گالاکتوز،گالاکتوز-گالاکتوز یا شامل چندین گالاکتوز متصل به گلوکز باشند متابولسیم این ترکیبات توسط پروبیوتیک ها منجر به تولید اسیدهای چرب کوتاهزنجیر می شود که اثرات مفید زیادی ازجمله کاهش خطر سرطان، افزایش جذب مواد معدنی، بهبود عملکرد روده، اثر بخشی سیستم ایمنی کنترلچربی و کلسترول را دارند. همچنین این ترکیبات بالاترین توانایی ممانعت از چسبیدن باکتری های مضر به سلول های روده را در بین تمام پری بیوتیک ها دارند.از آن جایی که حلالیت و طعم مناسبی داشته، به pH پایین و دمای بالا مقاوم می باشند و کالری اندکی ایجاد می کنند می توان از آنها در طیف وسیعی از محصولات غذایی فراسودمند مانند شیر خشک نوزادان، انواع محصولات لبنی، نوشیدنی ها و محصولات نانوایی استفاده نمود.نتیجه گیری کلی: گالاکتوالیگوساکاریدها به دلیل ویژگی های سلامتی بخش مطلوبی که برای انسان دارند و نیز ویژگی های فیزیکوشیمیایی مناسب ازپتانسیل بالایی جهت استفاده در محصولات غذایی فراسودمند برخوردارند. البته لازم است پژوهش های بیشتری در زمینه بررسی اثرات مفید آن ها روی سلامتی انسان و نیز تأثیر به کارگیری آن ها روی ویژگی های مختلف انواع مواد غذایی صورت گیرد تا بتوان زمینه را برای بهره مندی هر چه بیشتر از این ترکیبات ارزشمند فراهم نمود.

نویسندگان

ثمر منصوری پور

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران (پونک- حصارک- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران)

سیما طالب زاده

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران (پونک- حصارک- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران)

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ C haralampopoulo s, D and R. A Rastall .201, ...
  • Fanaro S., G. Boehm. J.Garssen. J.Knol. F.Mosca. B. Stahl and ...
  • Gosling, A., G.W.Stevens, A.RBarber, S.EKentish and S.L.Gras.(20 10). Recent advances ...
  • Sangwan, V., S.K. Tomar, R.R.B. Singh, A.K. Singh, and B. ...
  • Torres, D.P.M., M.F. Goncalves, J.A. Teixeira and L.R. Rodrigues.2010. Galac ...
  • Wang, Y.2009. Prebiotics: Present and future in food science and ...
  • نمایش کامل مراجع