ارزیابی مقادیر نیتریت در مطرح ترین آبهای معدنی عرضه شده در شهر سمنان

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 616

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI21_306

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392

چکیده مقاله:

از آنجایی که آبهای معدنی بخصوص در مناطق محروم مورد اعتماد مصرف کنندگان می باشند و به موجب دارا بودن از عناصر و ترکیبات شیمیایی خاص، اثرات بسزایی بر تولید گلبول قرمز، استحکام استخوان بندی در کودکان و جلوگیری از پوسیدگی زودرس دندانها دارند، افزایش مقادیر نیتریت در این محصولات و احیای آن به نیتروزآمین می تواند سلامتی مصرف کنندگان بخصوص نوزادان را بدلیل پیشرفت مت هموگلوبینمیا تهدید کند. بنابراین مقادیر نیتریت از شاخص های مهم ارزیابی کیفیت آب می باشد. لذا، این تحقیق به اندازه گیری مقادیر نیتریت موجود در آبهای معدنی معتبر عرضه شده در شهر سمنان در بهار 1392 می پردازد. در این بررسی، از آبهای معدنی تولید شده توسط 6 کارخانه مطرح و از شماره بهره ای متفاوت دوبار نمونه برداری به صورت تصادفی انجام گرفت. غلظت نیتریت در این نمونه ها بر اساس شدت رنگ دی آزوی حاصل از واکنش نیتریت با معرف های سولفانیلیک اسید و نفتیل اتیلن دی آمین، با روش اسپکتروفتومتریک در طول موج 543 نانومتر (برحسب واحد ppm) اندازه گیری شد و میانگین حسابی مقادیر حاصل با یکدیگر استاندارد ملی ایران مقایسه گردید. نتایج نشان داد از تعداد 6 نمونه مورد بررسی،تنها یک مورد غلظت 0.003ppm و بقیه نمونه ها غلظت های کمتر از 0.003ppm را از نیتریت دارا بوده که همگی پائین تر از حد مجاز نیتریت در آب آشامیدنی (0.02ppm) بر اساس استاندارد ملی ایران بودند. مقادیر نیتریت آب های معدنی عرضه شده، همگی پائین تر از حد مجاز بوده و بدون آنکه هیچگونه اثر سوئی بر سلامت مصرف کنندگان داشته باشند، می توانند مورد مصرف قرار بگیرند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

اشکان جبلی جوان

استادیار بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

محمد صرافی

دانشجوی کارشناسی علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشکده دامپزشکی و دامپروری دانشگاه سمنان

ساناز قاسمی گورتی

دانشجوی کارشناسی علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشکده دامپزشکی و دامپروری دانشگاه سمنان

سیدرسول رستمی لیما

کارشناس آزمایشاه مواد غذایی دانشکده دامپزشکی و دامپروری دانشگاه سمنان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :