تکنولوژی های موجود و نوین در زمینه خشک کن های خورشیدی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 603

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI22_319

تاریخ نمایه سازی: 25 مهر 1393

چکیده مقاله:

محصولات کشاورزی مانند قهوه، تنباکو، چای، میوه، برنج و بسیاری از مواد غذایی نیاز به خشک کردن ثابت از طریق به کارگیری حرارت نسبتا کم دارند. به طور سنتی، خشک کردن محصول توسط سوزاندن چوب وسوخت های فسیلی در کوره و یا خشک کردن در هوای آزاد در زیر نور خورشید انجام می شد. با این حال، این روش ها معایب خاص خود را دارند. که در مورد اول گران قیمت بودن و آسیب به محیط زیست و در مورد دومی آب و هوایمتغییر و متنوع از مشکلات اساسی آن ها می باشد. محصولات خشک شده با خشک کن های خورشیدی میانگین این دو روش می باشد که با بهره وری و یکنواختی بیشتر و هزینه کمتر خشک می شوند. سیستم خشک کن خورشیدی نوین تنها از انرژی خورشید استفاده نمی کند بلکه ترکیبی از سوخت فسیلی در کنار آن مورد استفاده قرار می گیرد، در نتیجهباعث کاهش مصرف سوخت های فسیلی می شود. بررسی طرح های مختلف خشک کن های خورشیدی، تجزیه و تحلیل عملکرد آن ها و همچنین توجه به فن آوری خشک کن خورشیدی در ساعات عدم حضور نور خورشید برایتسهیل خشک کردن محصولات کشاورزی صورت گرفته است. در واقع هنر طراحی و توسعه این نوع جدید خشک کن ها به طور خلاصه در این مقاله ارائه می شود. بررسی ها نشان داده است که استفاده از خشک کن های خورشیدی بهترین جایگزین برای حذف مشکلات خشک کن های سنتی و استفاده از سوخت های فسیلی می باشد کهباعث افزایش بازده و کیفیت محصول نهایی و کاهش انرژی مصرفی برای تولید آن ها می شود.

نویسندگان

سیده هما فصیح نیا

دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

سیدهادی پیغمبردوست

دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • and Sustainabe Energy Reviews, 2012, 16, 2652- 267. ...
  • _ Smith JE, _ WREC, ...
  • [5] Hollick JC., Renewable Energy, 1999, 714-719. ...
  • _ Renewable _ ...
  • [7] Thoruwa TFN, Johnstone CM. Grant AD, Smith JE, Renew ...
  • نمایش کامل مراجع