ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و آنتیاکسیدانی عصاره ریحان مقدس استخراج شده به کمک فراصوت و مایکروویو

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 880

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI22_462

تاریخ نمایه سازی: 25 مهر 1393

چکیده مقاله:

این مطالعه، خصوصیات فیزیکوشیمیایی و آنتی اکسیدانی روش های مختلف عصاره های گیاه ریحان مقدس تعیین شد. ریحان مقدس یکی از 60 گونه ریحان به شمار می آید که بومی مناطق آسیا و آمریکابشمار می آید. عصاره ریحان به عنوان یک عامل عطردهنده در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و عطرسازی مورد استفاده قرار می گیرد. از 4 روش دم کردن، جوشاندن، دم کردن به کمک اولتراسوند و جوشاندن به کمک مایکروویو جهت تهیه عصاره ها استفاده شد. روش دم کردن به همراه فراصوت بیشترین میزانpH را نسبت به سایر تیمارها دارد. نتایج میانگین درصد ماده خشک عصاره های مختلف نشان می دهد که روش دمکردن به همراه فراصوت بیشترین میزان را نسبت به سایر تیمارها دارد. بررسی نتایج اندازه گیری میزان ترکیبات فنولی عصاره های مختلف نشان می دهد که روش دم کردن به همراه فراصوت بیشترین ترکیبات فنولی را استخراج کرده است. روش جوشاندن به همراه مایکروویو بیشترین خاصیت آنتی اکسیدانی را در بین تمامی روش ها از خود نشان داد. بطور کلی عصاره ریحان مقدس استخراج شده به کمک روش های مختلف استخراج، فعالیت آنتی اکسیدانی نسبتا بالایی داشته و می تواند به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی مطرح باشد.

نویسندگان

هادی خسروی

بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

محمدتقی گلمکانی

بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

مهرداد نیاکوثری

بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

محمدجمال سحرخیز

استادیار بخش علوم و صنایع غذایی دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Adedoyin, b. j.. Okeniyi, S. O., Garba, S., Salihu, L. ...
  • Kukic, J., Popovic, V., Petrovic, S., Mucaji, P., Ciric, A., ...
  • Ocimum Sanctum. The Indian home remedy. In: Current Medical Scene, ...
  • and Sons, New York, USA, 2005: 436-447. ...
  • نمایش کامل مراجع