تولید مربای رژیمی آلبالو با استفاده از استویا و ایزومالت و ارزیابی خواص فیزیکوشیمیایی و حسی آن

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,294

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI25_228

تاریخ نمایه سازی: 26 خرداد 1398

چکیده مقاله:

در این پژوهش به بررسی تولید مربای رژیمی آلبالو با استفاده از استویا و ایزومالت و ارزیابی خواص فیزیکو شیمیایی و حسی آن پرداخته شده است. برای تولید مربای رژیمی از شرایط پخت مورد نیاز برای تولید مربای معمولی استفاده شد اما ساکارز با ایزومالت جایگزین گردید و استویا با درصد های 0/1 و 0/2 و 0/3 و 0/4 نیز به آن افزوده شد. آزمون های فیزیکوشیمیایی شامل اندازه گیری، pH ، آزمون میکروبی شمارش باکتری های مقاوم به اسید و اندازه گیری فعالیت آنتی اکسیدانی انجام شد. همچنین ارزیابی حسی نمونه های مربا با بررسی 5 خصوصیات مهم مربا بر اساس روش هدونیک پنج نقطه ای سنجیده شد. بر اساس نتایج حاصله با جایگزینی ایزومالت و افزایش درصد استویا در pH تغییر مشاهده نشد. ویسکوزیته نمونه حاوی ایزومالت کمتر از نمونه شاهد بود و با افزایش سطح جایگزینی ایزومالت یا استویا ویسکوزیته بیشتر کاهش یافت. آزمون میکروبی نشان داد همه نمونه ها از نظر بار میکروبی در حد قابل قبولی بودند. فعالیت آنتی اکسیدان با افزایش درصد استویا افزایش یافت و نمونه حاوی 0/4 درصد استویا میزان بالاتری نسبت به سایر گروه ها را داشت. با افزایش استویا تا سطح 0/3 درصد طعم نمونه ها بهبود یافت اما افزودن 0/4 درصد استویا باعث ایجاد پس طعم تلخ در مربا شد. بنابراین بهترین تیمار برای آزمون ارزیابی حسی نمونه حاوی ایزومالت با 0/3 درصد استویا انتخاب گردید و از پذیرش حسی بالاتری برخوردار بود.

نویسندگان

سارا سرور

کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سروستانمدیر کنترل کیفی و مسئول فنی شرکت آذوقه شیراز (حسنی)

سارا هدایتی

مدرس گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سروستاندانش آموخته دکترای گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد