تاثیر سدیم هگزامتافسفات بر پایداری حرارتی سامانه پروتئین هیدروکلوئیدی

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 275

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI26_666

تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1398

چکیده مقاله:

امروزه تمایل به مصرف نوشیدنی های بر پایه ی پروتئین ها به ویژه پروتئین های آب پنیر، به دلیل دارا بودنخواص تغذیه ای و عملکردی مناسب، قیمت پایین و قابلیت دسترسی رو به افزایش است. اما یکی ازمشکلات اصلی این فراوده ها، ناپایداری در مقابل حرارت می باشد. لذا، در بررسی حاضر تاثیر انواعمختلف هیدروکلوئیدها و نمک سدیم هگزامتافسفات (SHMP) روی پایدارسازی حرارتی، ویژگی های رئولوژیکی، ریز ساختاری و حسی نوشیدنی پروتئین کنسانتره آب پنیر (WPC) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که هیدروکلوئیدهای زانتان (0/3% وزنی/ وزنی)، کاپا-کاراگینان (0/6% وزنی/ وزنی)، پکتین با متوکسیل پایین (0/8% وزنی/ وزنی) و گوار (0/4% وزنی/ وزنی) توانستند پراکنش کنسانتره پروتئین آب پنیر (% 4 وزنی/ وزنی) را در پ هاش 4 قبل از حرارت دهی پایدار کنند در پ هاش 7 نیز پراکنش ها در حضورهیدروکلوئید های زانتان، کاپا-کاراگینان، LMP، گوار، و آیوتا-کاراگینان به ترتیب در غلظت های 0/2، 0/15، 0/5، 0/35 و 0/15 درصد وزنی/وزنی بعد از پاستور کردن پایدارشدند اما اعمال فرایند سترون سازی همچنان سبب ناپایداری شد. در حالیکه با افزودن غلظت های 0/04، 0/15، 0/03، 0/01، 0/03 درصد وزنی/ وزنی نمک SHMP به نمونه های حاوی زانتان، پکتین با متوکسیل پایین، آیوتا-کاراگینان، کاپا-کاراگینان و گوار در پ هاش 7 علاوه بر کاهش گرانروی، پایدارسازی به ویژه در نمونه های حاوی پکتین با متوکسیل پایین و آیوتا کاراگینان تحت شرایط سترون سازیمشاهده شد. این مطالعه توانایی بالقوه سدیم هگزامتافسفات در جلوگیری از واسرشته شده و به دنبال آنپایداری پراکنش های پروتئینی را نشان داد لازم به ذکر است که درک سازوکارهای احتمالی در رابطهبا تاثیر نمک نیاز به بررسی بیشتر دارد.

نویسندگان

مهرداد رسولی

دانش آموحته کارشناسی ارشد، آزمایشگاه کلوئیدهای غذایی و رئولوژی، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس

سلیمان عباسی

استاد، آزمایشگاه کلوئیدهای غذایی و رئولوژی، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس

فاطمه آذری کیا

استادیار، گروه تکنولوژی مواد غذایی، مجتمع ابوریحان، دانشگاه تهران