ارزیابی امکان تولید نانوامولسیون های غلیظ با استفاده از امولسیفایرهای طبیعی و فراصوت

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 466

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI26_667

تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1398

چکیده مقاله:

تشکیل نانوامولسیون یکی از کاربردهای جالب نانوتکنولوژی در صنایع غذایی و دارو سازی می با شد. آن ها به عنوانحامل هایی برای رهایش کنترل شده ترکیبات ضد میکروبی و زیست فعال مختلف مانند ویتامین ها، ریزمغذی ها،طعم دهنده ها و رنگ ها عمل می کنند. نانوامولسیون ها به دلیل پایداری کینتیکی بالا در برابر انواع پدیده هایناپایداری می توانند ماندگاری مواد غذایی را افزایش دهند. با این وجود، با توجه به اطلاعات موجود، تاکنون تقریبا همه نانوامولسیون های تولید شده رقیق هستند درحالیکه برای کاربردهای ویژه ای لازم ا ست که نانوامولسیون های غلیظ (بالای 40 % روغن) تهیه شوند. به عنوان مثال، نانوامولسیون های غلیظ و نانوژل ها می توانند ظرفیت درون پوشانی اجزاء چربی دوست را در سامانه های جامد/نیمه جامد مانند ژل ها، خامه ها و خمیرها افزایش دهند.علاوه بر این، به دلیل هزینه های حمل و نقل و نگهداری پایین از مزایای اقتصادی نیز برخوردار می باشند چراکهمی توانند به راحتی در هنگام فرموله کردن نهایی رقیق سازی شوند. همچنین آنها می توانند در جزء حجمی فازپراکنده کمتری به ساختارهای شدیدا گرانرو یا ژل مانند تبدیل شوند. چنین مزیتی می تواند در تولید غذاهای کمچرب مفید باشد. بنابراین، در این مطالعه توانایی روش فراصوت در نانوامولسیونه کردن غلظت های بالای تریگلیسریدهای بلند زنجیر با استفاده از امولسیفایر های طبیعی (ساپونین، ایزوله پروتئین سویا، لسیتین و سوکروزمنوپالمیتات) بررسی شد. اثر غلظت امولسیفایر، مقدار روغن و زمان فراصوت روی اندازه قطره، پایداری و ویژگی هایرئولوژیکی ارزیابی شدند. در مورد نانوامولسیون های رقیق (10 درصد روغن)، تنها با استفاده از ساپونین (2%) اندازهقطرات در دامنه نانو (قطر کمتر از 200nm) قرار گرفت. نانوامولسیون های غلیظ (50 - 20 %) نیز با استفاده ازفرا صوت (15 دقیقه در نسبت ساپونین به روغن 2 به 10) تهیه شدند. آن ها رفتار رقیق شونده با برش را با مقادیرضریب قوام پایین نشان دادند. به طور جالبی، نانوامولسیون حاوی 60 % روغن بعد از 3 دقیقه فراصوت، به ژلویسکوالاستیک تبدیل شد. این تفاوت در رفتار رئولوژیکی، تعیین کننده کاربرد نانوامولسیون های غلیظ با اهدافمتفاوتی از تغذیه تزریقی تا محصولات کم چرب خواهد بود.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

محمد نجاتیان

دانش آموخته دکتری صنایع غذایی، آزمایشگاه کلوئیدهای غذایی و رئولوژی، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس

سلیمان عباسی

استاد، آزمایشگاه کلوئیدهای غذایی و رئولوژی، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس