بررسی غلظت مواد اولیه مورد استفاده در تولید مارشمالو در مدلسازی تولید با رئومتر

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 552

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI26_756

تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1398

چکیده مقاله:

مارشمالو سیستم کف نیمه جامد با خصوصیات رئولوژیکی مطلوب برای مصرف می باشد. تاکنون مطالعات زیادی درزمینه بررسی خصوصیات رئولوژیکی، گرمایی، ساختاری و میکروسکوپی این محصول بعد از تولید و قالب گیری انجامشده اما هیچ کدام از این مطالعات در زمینه بررسی محصول طی تولید نبوده است. هدف این پژوهش، تلاش برایتولید مارشمالو با استفاده از رئومتر برای بررسی خصوصیات آن طی تولید می باشد. یکی از موارد مهم، تعیین مقدارمناسب مخلوط اولیه برای تولید توسط رئومتر و بررسی ساختار با مقادیر مختلف می باشد. تیمار های مورد بررسی بههمین منظور، مقادیر 5 ، 10 و 15 میلی لیتر از مخلوط و طی زمان 20 دقیقه در دمای 25 درجه سانتی گراد و با دور750rpm بودند. بعد از انتقال این مقادیر به سل مخصوص رئومتر (MCR 302 Anton Paar, Austria)، آزمون شروعگردید. بعد از انجام هر آزمون توسط رئومتر تا زمان مورد بررسی، خمیر مارشمالو خارج گردیده و دانسیته اندازه گیریشد. همچنین مقدار مشخصی از نمونه بر سطح لام قرار داده شده و پراکنش و سایز حباب ها با استفاده از میکروسکوپ(OLYMPUS BX53F, Tokyo, Japan) متصل به یک دوربین (OLYMPUS U-TVO.SXC-3, Tokyo, Japan)مورد بررسی قرار می گرفت. با بررسی منحنی های ویسکوزیته- زمان مشخص گردید که با افزایش میزان مخلوطاستفاده شده، ویسکوزیته افزایش می یابد که می تواند به دلیل تماس بیشتر همزن به مقادیر بالاتری از نمونه و درنتیجه رسیدن سریع تر به بافت با ویسکوزیته مناسب باشد. در استفاده از مقدار 15 میلی لیتر بزرگ ترین سایز حبابها با توزیع غیریکنواخت مشاهده شد. هم زدن به مدت طولانی تا 20 دقیقه، بافت را تخریب، ویسکوزیته و سایز حبابها را کاهش می دهد. بر اساس این آزمایشات مشخص شد که استفاده از مقادیر 10 میلی لیتر برای انجام آزمایشاتتکمیلی، مقداری مناسب است. همچنین بررسی خصوصیات خمیر مارشمالو نشان داد که زمان 20 دقیقه، زمان بسیارزیاد و نامناسبی برای تولید مارشمالو می باشد.

نویسندگان

ماریه مردانی

گروه فراوری مواد غذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران- گروه مهندسی مواد غذایی، دانشگاه فنی ییلدیز، استانبول، ترکیه

سمیرا یگانه زاد

گروه فراوری مواد غذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران

عمر سعدتوکر

گروه مهندسی مواد غذایی، دانشگاه فنی ییلدیز، استانبول، ترکیه

راضیه نیازمند

گروه شیمی مواد غذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران