کانه زایی آهن در اسکارن جوینان ( شمال اصفهان )

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 433

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCGER02_074

تاریخ نمایه سازی: 22 آبان 1395

چکیده مقاله:

نفوذ توده گرانیتوئیدی قهرود به داخل کربناتهای ناخالص کرتاسه منطقه جوینان (جنوب کاشان)، سبب وقوع دگرگونی مجاورتی از نوع اسکارن زایی شده است. اسکارن جوینان از نوع اگزواسکارن کلسیمی بوده و از کانیهای پیروکسن هدنبرژیتی، گارنت (گروسولار- آندرادیتی )، ترمولیت اکتینولیت، اپیدوت، کلسیت، کوارتز، مگنتیت و سولفیدهای فلزی ( آهن - مس ) تشکیل شده است. در مرحله ابتدایی سرد شدن توده نفوذی ( دگرگونی پیشرونده )، کانی های کالک سیلیکاته بدون آب دما بالا ( پیروکسن گارنت ) تشکیل شده اند. دگرسانی کانی های کالک سیلیکاته اولیه ( دگرگونی پیشرونده ) سبب تشکیل اکتینولیت، کلریت، کلسیت و کوارتز شده است. از زون های اسکارنی جوینان، گارنت اسکارن و پیروکسن اسکارن میزبان کانه زایی آهن می باشند. با توجه به بررسی های صحرایی و آزمایشگاهی، کانه اصلی موجود در اسکارن از جنس مگنتیت بوده که با مقادیری هماتیت و آثاری از کانه زایی مس همراهی می شود. آنگونه که از روابط پاراژنتیکی کانی ها برمی آید مگنتیت با کانی های پیروکسن و گارنت در تعادل نبوده و در دگرگونی پسرونده، بخشی از کانی های پیروکسن و گارنت توسط مگنتیت جانشین شده اند. اسکارن جوینان، یک اسکارن آهن و مس کلسیک است که در عمق کم توسط سیالات گرمابی اکسایشی وابسته به توده نفوذی حاصل شده است. این اسکارن از نوع پلی ژنیک می باشد و واکنش تحلیل رفتن پیروکسن هدنبرژیتی توسط گارنت آندرادیتی در پایداری مگنتیت و تشکیل سولفیدهای فلزی نقش مهمی داشته است.

کلیدواژه ها:

اسکارن جوینان ، کلینوپیروکسن ، شیمی کانی ، گامه های اسکارن زایی

نویسندگان

شهزاد شرافت

دانشگاه پیام نور، تهران، ایران،

محمدعلی مکی زاده

دانشگاه اصفهان، اصفهان،

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :