مشکلات اقتصادی اجتماعی ناشی از انتقال آب بین حوزه ای (مطالعه موردی انتقال آب از بهشت آباد به زاینده رود)

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,958

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCIBWT01_073

تاریخ نمایه سازی: 31 تیر 1391

چکیده مقاله:

توسعه پایدار در حقیقت ایجاد تعادل میان توسعه و محیط زیست است که در سال 1980 برای نخستین بار در گزارش سازمان جهانی حفاظت از منابع طبیعی آورده شده است. این سازمان در گزارش خود با نام استراتژی حفظ منابع طبیعی این واژه را برای توصیف وضعیتی به کار برد که توسعه منجر به تخریب محیط زیست نگردد، در حقیقت توسعه پایدار تنها بر جنبه زیست محیطی تمرکز ندارد بلکه به جنبه های اجتماعی و اقتصادی آن هم توجه می کند بنابراین توسعه پایدار محل تلاقی جامعه، اقتصاد و محیط زیست است. با این مفهوم در اجرای طرحهای اقتصادی در دنیای امروز، نه تنها رعایت مسائل زیست محیطی ضرورت دارد بلکه انکار ناپذیر بوده و ضرورتی حیاتی دارد چرا که پایداری صرفا معنای اقتصادی در بر ندارد بلکه شامل پایداری انسانی، اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی است. لیکن هر پایداری داری قوائدی است که برخی از مهمترین آنها این است که نرخ کاهش موجودی منابع تجدید ناپذیر می بایست کمتر از نرخ تاریخی تولید جانشین های تجدیدپذیریشان بوسیله نوآوری و سرمایه گذاری انسانی باشد و یا میزان و سرعت دفع مواد زائد ناشی از مصرف منابع، چه تجدیدپذیر و چه تجدید ناپذیر، می بایست متناسب با توانایی زمین برای جذب و تغییرشکل (سازگاری) با آن باشد و همچنین خدمات زیست محیطی معمولاً جایگزینی ندارند و اگر آسیب ببینند این آسیب برگشت ناپذیر است، حال سوال این است که در اجرای طرح عظیمی مثل انتقال آب از بهشت آباد حداقل این قوائد رعایت شده و یا می شود.

نویسندگان

محمود بخشی نژاد

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :