بررسی اثرات استفاده از مخمر سلنیوم بر خاصیت آنتی اکسیدانی، پروتئین، آلبومین، گلبولین، اوره و گلوکز سرم خون در گاوهای شیری هلشتاین در دوره انتقالی

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,573

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCNCA01_080

تاریخ نمایه سازی: 27 شهریور 1391

چکیده مقاله:

تحقیقات در طی سال های اخیر نشان داده اند که ارتباط زی ادی بین سوء تغذیه و سیستم ایمنی بدن دام وجود دارد که به دلیل کاهش لنفوسیت ها، شرایط را برای پذیرش دام ها به بیماری فراهم می کند . در این زمان سلنیوم با تحریک سیستم ایمنی بدن میزبان، موجب بالا رفتن مقاومت بدن میزبان نسبت به عوامل بیماری زا می شود با توجه به نقش مهم سلنیوم در تحریک سیستم ایمنی، در نتیجه تحقیق حاضر به منظور بررسی اثرات استفاده از مخمر سلنیوم بر برخی فراسنجه های بیوشیمیایی سرم خون (آنتی اکسیدان، پروتئین کل، آلبومین، گلبولین، اوره، گلوکز ) در گاوهای شیری صورت گرفت . بدین منظور 40 راس گاو چند شکم زایش نژاد هلشتاین از 3 هفته قبل از زایمان در قالب یک طرح کاملاً تصادفی به دو گروه 20 تایی تقسیم شدند: گروه اول (شاهد) با جیره فاقد مکمل مخمر سلنیوم و گروه دوم (تیمار) با جیره ی حاوی 300 میلی گرم مخمر سلنیوم در هر کیلوگرم جیره در روز به ازای هر رأس گاو تغذیه شدند. بعد از زایمان هر گروه 20 تایی به دو گروه 10 تایی تقسیم شدند که یک گروه مخمر سلنیوم را تا هفته چهارم شیردهی دریافت می کرد و گروه دیگر از جیره فاقد سلنیوم تغذیه می شدند . نتایج آزمایش نشان داد که افزودن مکمل مخمر سلنیوم به جیره بر روی افزایش آنتی اکسید ان سرم خون در روز گوساله زایی و هفته چهارم بعد از زایمان در گاوهایی که سلنیوم دریافت کرده بودند و در هفته هشتم بعد از زایمان فقط در گاوهایی که قبل از زایمان سلنیوم دریافت کرده بودند نسبت به گروه شاهد تأثیر معنی داری داشت (0/05>P) همچنین گاوهایی که مکمل مخمر سلنیوم را فقط قبل از زایمان دریافت کرده اند نسبت به گاوهایی که مخمر سلنیوم را فقط بعد از زایمان دریافت کرده اند و گاوهایی که مکمل مخمر سلنیوم دریافت نکرده اند از نظر اوره در هفته چهارم بعد از زایمان در سطح بالاتری قرار داشتند (0/05>P). ولی بررسی نتایج مقایسه میانگین ها بر پروتئین کل، آلبومین، گلبولین و گلوکز سرم خون در طی دوره های مختلف آزمایشی نشان داد که اختلاف معنی داری بین گروههای دریافت کننده مکمل مخمر سلنیوم و گروههایی که مکمل مخمر سلنیوم دریافت نکرده اند از نظر پروتئین کل، آلبومین و گلبولین وجود ندارد (0/05>P). براساس نتایج حاصل از این تحقیق این چنین می توان اظهار داشت که استفاده از مخمر سلنیوم فقط در دوره قبل از زایمان تاثیر بیشتری بر افزایش میزان آنتی اکسیدانی خون در گاوهای شیری دارد.

نویسندگان

علی مهرابی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم دامی و عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آ

امیر داور فروزنده شهرکی

استادیاران گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد

اکبر پیرستانی

استادیاران گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد

غلامرضا قلمکاری

استادیاران گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Cebra CK, Heidel JR, Crisman RO, Stang BV. 20O3. The ...
  • Juniper DT, Phipps RH, Jones AK, Bertin G. 2006. Selenium ...
  • Mohri M, Seifi HA, Khodadadi J 2005. Effects of preweaning ...
  • Sies H. _ Total antioxidant capacity: appraisal of a concept. ...
  • Slavik P, Ilek J, Brix M, Hlavicova J, Rajmon R, ...
  • Spears JW, Weiss WP. _ Role of antioxidants and trace ...
  • نمایش کامل مراجع