نقش دانش فنی در بهبود عملکرد گاوهای شیرده هلشتاین در گاوداری های صنعتی استان زنجان

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,186

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCNCA01_083

تاریخ نمایه سازی: 27 شهریور 1391

چکیده مقاله:

به منظور بررسی تاثیر دانش فنی بر عملکرد تولیدی گاوهای شیرده هلشتاین ، حدود 30 درصد از واحدهای پرورش گاو شیری استان زنجان انتخاب و بر اساس سطح دانش فنی مدیران به سه گروه مقطع تحصیلی راهنمایی (طبقه اول )، دیپلم (طبقه دوم ) و تحصیلات دانشگاهی (طبقه سوم ) تقسیم شدند . در این مطالعه 20/7 درصد مدیران واحدها دارای مدرک تحصیلی زیرسیکل، 41/4 درصد دیپلم و 37/9 درصد تحصیلات دانشگاهی داشتند. سپس با مراجعه به واحده ای انتخابی نسبت به تکمیل فرم های تهیه شده اقدام گردید . نتایج نشان داد که طبقه اول تا سوم به ترتیب 47/09 و 72/45 و 83/40 درصد ظرفیت اسمی خود فعالیت می کردند . استفاده از خدمات کارشناس دامپروری و دامپزشکی، تلقیح مصنوعی، ثبت مشخصات و رکورد گیری در واحدهای موجود، طبقه سوم بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است . واحدهای موجود در طبقه اول دارای تعداد دام کمتری نسبت به دو گروه دیگر بوده و از تعداد کارگر بیشتری بازای هر 100 راس دام استفاده می کردند . در خصوص تجهیز واحد پرورشی به ادوات ساخت خوراک (آسیاب، میکسر و ...) و مکانیزاسیون مشخص شد که طبقه اول در سطح پایین تری قرار داشته و با افزایش سطح دانش فنی درصد استفاده از مکانیزاسیون و تهیه خوراک در واحد نیز افزایش نشان داد. از نظر نحوه خوراک دهی نیز مشاهده گردید که با بالا رفتن دانش فنی، نسبت به استفاده از سیستم های جدید خوراک دهی (TMR و PMR) تمایل بیشتری دارند . در نهایت همه عوامل مذکور باعث بهبود عملکرد و افزایش تولید شیر گردید به طوری که میانگین تولید شیر در واحدهای مورد مطالعه از طبقه اول تا سوم به ترتیب 18/84 و 23/40 و 28/35 کیلوگرم در روز بود که از لحاظ آماری تفاوت معنی دار با همدیگر داشتند (0.01>P). تعیین ظرفیت مناسب واحدهای دامداری با توجیه اقتصادی مطلوب از جمله چالش هایی است که بر اساس شرایط موجود بهتر است مورد بررسی قرار گیرد.

نویسندگان

محمد حسین نعمتی

دانشجوی دوره دکتری علوم دامی دانشگاه زنجان

حمید امانلو

عضو هیات علمی دانشگاه زنجان

محمد تقی مسلمیون

کارشناس ارشد بخش علوم دامی مرکز تحقیقات کشاورزی زنجان

وحید مرتضوی

کارشناس معاونت امور دام استان زنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • تیموری‌نع ر.، ع، عباسی، ه، محمودزاده، ح ر. میرزایی، و ...
  • دانش مسگران، م _ هروی موسوی و م نع. فتحی ...
  • Ali, M. and J.flinn. 1989.Profit efficiency amone Basmati rice producers ...
  • Gallingon, D.T. 1991. The role of the veterinarian _ a ...
  • Kumbhakar, S .C., B.Biswas and D.V.Baily. 1989. A study of ...
  • National Research Council. 2001. Nutrient requirements of dairy cattle. 7th ...
  • Plaizier, J. C., T. Garner, T. Droppo, T. Whiting. 2004. ...
  • نمایش کامل مراجع