تاثیر کود گاوی و ورمی کمپوست بر روی میزان کافئیک اسید در اندام های هوایی گیاه دارویی سرخارگل (Echinaceae purpurea (L.)Monch)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 242

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCOCA03_165

تاریخ نمایه سازی: 24 شهریور 1398

چکیده مقاله:

سرخارگل (.Echinaceae purpurea L) گیاهی دارویی است که به عنوان تصفیه کننده خون، ضدعفونی کننده ، آرامبخش، درمان بیماری های عفونی و ویروسی استفاده می شود. هدف از این تحقیق بررسی میزان کافئیک اسید تحت تاثیرکودهای آلی بوده است، این تحقیق در قالب آزمایش بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار ودر شرایط آب وهوایی گرگانانجام شد. تیمارها شامل کودهای آلی (کود ورمی کمپوست، کود گاوی و خاک مزرعه (شاهد) ) به کار برده شده است . میزانکافئیک است که با استفاده از Hplc اندازه گیری شد. در این تحقیق پارامترهای شامل کلروفیل و تعداد برگ نیز اندازه گیری شد. نتایج نشان داد تیمارها بر روی میزان کافئیک اسید اندام های هوایی، میزان کلروفیل و تعداد برگ درسطح 0/05معنی دار بود که بر اساس نتایج مقایسه میانگین ها بیشترین میزان کافئیک اسید در تیمار کود گاوی (22/26ppm) بااختلاف زیادی نسبت به کود ورمی کمپوست در اندام های هوایی گیاه مشاهده شد در حالی که در بستر خاک زراعی (0/33ppm) دارای کمترین مقدار کافئیک اسید بود. بیشترین میزان کلروفیل (44/81) در تیمار شاهد و کمترین میزان کلروفیل (41/62) در تیمار ورمی کمپوست، بیشترین تعداد برگ در بستر کود گاوی (14/68) و کمترین تعداد برگ (10/25) در تیمار شاهد مشاهده شد.

نویسندگان

ندا اسمعیلی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان دارویی موسسه آموزش عالی بهاران – گرگان

خدایار همتی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمدعلی دری

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات استان گلستان