بررسی امکان استفاد از عصار گیاهی درخت چریش برای مبارز با (Cassida rubiginosa Muller (Coleoptera: Chrysomelidae در مزارع گلرنگ

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 387

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCOCA04_260

تاریخ نمایه سازی: 2 مهر 1398

چکیده مقاله:

گلرنگ گیاهی با کاربردهای مختلف است که امروزه به صورت وسیعی برای استخراج روغن گیاهی مورد کشت قرار می گیرد. اخیرا برگ های این گیاه مورد حمله سوسک Cassida rubiginosa Muller قرار گرفته و خسارت سنگینی به آن وارد شده است. با توجه به اثرات سوء سموم شیمیایی، استفاده از سموم آفت کش با منشاء زیستی یکی از استراتژی های اصلی مدیریت تلفیقی آفات برای تولید محصولات ارگانیک می باشد. در این مطالعه اثر کوتاه و دراز مدت نیم آزال که حشره کشی گیاهی مستخرج از مغز دانه گیاه چریش می باشد، روی جمعیت لارو این سوسک آفت در شرایط مزرعه ای مورد ارزیابی قرار گرفت و با سم شیمیایی رایج دیازیتون مقایسه شد. نتایج نشان داد سم نیم آزال در کوتاه مدت برخلاف دیازینون اثر مناسبی روی این افت نداشت ولی بعد از یک هفته توانست جمعیت آفت را به صورت موثری کاهش دهد. بنابراین سم نیم آزال دارای پتانسیل مناسبی برای کنترل دراز مدت سوسک C. rubiginosa در مزارع گلرنگ می باشد.

نویسندگان

علی رجب پور

استادیار گروه گیاه پزشکی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

فاطمه سامی

دانشجوی گروه گیاه پزشکی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان