بررسی تغییرات جمعیتی پروانه جوانه خوار بلوط (.Tortrix viridana L) در جهت های مختلف جغرافیایی در جنگل های بلوط استان آذربایجان غربی (مطالعه موردی: پیرانشهر)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 366

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCOCA04_267

تاریخ نمایه سازی: 2 مهر 1398

چکیده مقاله:

یکی از عوامل اصلی تخریب جنگل های بلوط، پروانه جوانه خوار بلوط .Tortrix viridana L می باشد. هدف از انجام این تحقیق، بررسی تغییرات جمعیتی این آفت در جهت های اصلی جغرافیایی و تاثیر آن بر خصوصیات کمی درختان میزبان بود. این تحقیق در سال 1393 در منطقه قبر حسین انجام گردید. در این تحقیق تعداد 30 درخت دارمازو Quercus infectoria در هر 4 جهت جغرافیایی اصلی مورد اندازه گیری قرار گرفتند. در هر درخت، یک شاخه مناسب انتخاب و در هر شاخه از نوک شاخه به سمت داخل، به طول 50 سانتی متر، لاروهای آفت مارش و قطر شاخه ها نیز اندازه گیری گردید. نتایج تجزیه و تحلیل با استفاده از آزمون Chi-Square نشان داد بین فراوانی لاروهای جوانه خوار بلوط در جهت های مختلف جغرافیایی در سطح 5 درصد اختلاف معنی داری وجود دارد. به طوری که بیشترین تعداد فراوانی حشره آفت در جهت شرقی و کمترین فراوانی در جهت غربی مشاهده شد. همچنین نتایج نشان داد بین قطر شاخه های آلوده درختان در جهت های مختلف جغرافیایی در سطح 5 درصد اختلاف معنی داری وجود دارد. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل رگرسیون خطی برای پی بردن به ارتباط بین فراوانی لاروهای جوانه خوار بلوط و قطر شاخه آلوده درختان، اختلاف معنی داری را نشان نداد.

نویسندگان

محمد جمشیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه

محمدرضا زرگران

استادیار گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه

سیدرستم موسوی میرکلا

استادیار گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه