اثر پلی مر سوپر جاذب، کود دامی و پتاسیم بر میزان فلورسانس کلروفیل، کلروفیل b,a، کلروفیل کل و آب نسبی (RWC) گیاه کارلا (Momordica charantia) در دوره های مختلف آبیاری

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 771

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_0221

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

تنش خشکی و مبارزه با آن، از مسایل عمده ای است که بشر طی هزاران سال، با آن دست به گریبان بوده است.در این تحقیق تاثیر پلی مر سوپرجاذب، کوددامی و پتاسیم بر میزان فلورسانس کلروفیل، کلروفیل b,a کلروفیل کل و آب نسبی (RWC) گیاه دارویی کارلا (Momordica charantia)، در سال 1391 در شرایط مزرعه در دانشگاه زابل مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با 3 تکرار اجرا گردید. تیمارهای آزمایش شامل: سه دور آبیاری (5، 9 و 13 روز) به عنوان عامل اصلی و عامل فرعی شامل: (S(0: شاهد (بدون استفاده از پلی مر سوپر جاذب، کود دامی و پتاسیم)، (S(0: پلی مر سوپر جاذب به میزان 150 کیلوگرم در هکتار، (S(2: کود دامی به میزان 40 تن در هکتار، (S(3: پتاسیم به میزان 100 کیلوگرم در هکتار بود. نتایج نشان داد که تاثیر دور آبیاری بر آب نسبی (RWC)، فلورسانس کلروفیل، کلروفیل b و کلروفیل کل در سطح یک درصد معنی دار بود. تاثیر دور آبیاری بر کلروفیل a در سطح پنج درصد معنی دار بود. مقایسه میانگین تیمارها نشان داد که بیشترین آب نسبی برگ با میزان 84/32 در تیمار 40 تن کود دامی و کمترین میزان آب نسبی با مقدار 74/05 در تیمار شاهد به دست آمد. حداکثر فلورسانس کلروفیل در تیمار 150 کیلوگرم در هکتار پلیمر سوپرجاذب مشاهده شد.

نویسندگان

فرشته لشکری صیاد

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت

محمد گلوی

دانشیار دانشگاه زابل

محمود رمرودی

استادیار دانشگاه زابل