بررسی اثرات کنترل علف های هرز و تراکم کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد لوبیا چیتی رقم محلی خمین در شرایط آب و هوایی استان ایلام

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 313

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_1160

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی بررسی اثرات تراکم کاشت و کنترل علف های هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد لوبیا چیتی رقم محلی خمین در شرایط آب و هوایی استان ایلام، آزمایشی بصورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سال های زراعی 1388 و 1389 در مزرعه ای در روستای بانقلان واقع در شهرستان ایلام اجرا شد. عامل اصلی شامل چهار سطح آرایش کاشت 30x10, 45x7, 60x5 و 25x10) و عامل فرعی شامل دو سطح کنترل علف هرز (وجین و عدم وجین دستی ) بود. نتایج تجزیه واریانس مرکب دو ساله نشان داد که اثر تراکم بوته بر عملکرد دانه در سطح احتمال 1% معنی دار بود. بیشترین عملکرد در تراکم کاشت 25x10 سانتی متر به میزان 2751/1 کیلوگرم در هکتار به دست آمد که نشان می دهد با کاهش فاصله بین ردیف ها و افزایش فاصله بین بوته عملکرد دانه افزایش پیدا می نماید. تراکم کاشت اثر معنی داری بر روی صفات اجزا عملکرد نداشت. همچنین بیشترین عملکرد در کرت های وجین شده علف های هرز به میزان 3383/81 به دست آمد که نشان می دهد وجین علف های هرز عامل موثری در افزایش معنی دار عملکرد و اجزاء آن بود. در هر دو سال زراعی وجین علف های هرز، تاثیر بسیار معنی داری بر ارتفاع بوته داشت. بیشترین ارتفاع بوته در تیمار وجین علف هرز به میزان 56/78 به دست آمد.

نویسندگان

ایوب جعفری

فارغ التحصیل رشته زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

سجاد منصوری

فارغ التحصیل رشته اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی ایلام