بررسی استفاده از انرژی زمین گرمایی در ایران

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 585

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_1795

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

باتوجه به کاهش ذخایرسوختهای فسیلی، وافزایش آلاینده ها وتغییرات اقلیمی ناشی ازآن درجوزمین،تولیدوبکارگیری منابعنوین انرژی تجدیدپذیرکه آلایندگی کمتری منتشرمیکند،یک ضرورت است.درراستای جلوگیری ازانتشارگازهای گلخانه ایوتغییرات اقلیم،برنامه های توسعه انرژیهای پاک مطرح میباشدکه بااستفاده ازمنابع انرژی نوین مانندزمین گرماییامکانپذیراست. از مشکلات کشورهای پیشرفته و در حال توسعه غفلت از محیط زیست و حراست از آن به دلیل رشداقتصادی زیادی که دارند را می توان اشاره نمود. از اینرو سبب آلودگی های آب های سطحی و زیر زمینی، هوای آلوده وتخریب محیط زیست شده که لزوم آن توجه بیشتر و حرکت به سمت منابع انرژی تجدید پذیر و پایدار است. در بخشمصرف انرژی پرمصرف ترین و فراگیرترین انرژی، انرژی الکتریکی است که توجه پژوهشگران برای استفاده از منابع انرژی تجدید پذیربرای تولید انرژی الکتریسته متمرکز شده است. دلایل روی آوردن به سمت این منابع انرژی را می توان محدود وپایان پذیر منابعی از قبیل: زغالسنگ، گاز، نفت، و سوخت های هسته ای و هم چنین استخراج و بهره برداری از آن ها باعث آلودگی های زیست محیطی از جمله تغییر آب وهوا، تخریب لایه ازن، فرسایش خاک، آلودگی های هوا و غیره شمرد.منابع جدید انرژی می بایست دارای مشخصات مطلوبی هم چون دسترسی آسان، تجدید پذیری، نداشتن آلودگی، میزانذخیره انرژی بالا، قیمت پایین، ذخیره سازی آسان، جابجایی و انتقال اقتصادی واستفاده مناسب و آسان وسازگاریاجتماعی باشد. استفاده از منابع انرژی زمین گرمایی به عنوان یک منبع عمده ی انرژی های نو موجود درجهان امروزهمورد توجه اغلب سیاستمداران و دولتمردان کشورها قرار گرفته است. افزایش ظرفیت تولید اقتصادی در مقیاس صدهامگاوات در تولید برق و هم چنین استفاده مستقیم در طی سه دهه گذشته نشاندهنده ی پیشرفت های چشمگیر در اینزمینه بوده است. تولید برق از منابع زمین گرمایی هم اکنون در 22 کشور جهان صورت می گیرد و در سال 2000 بهمیزان 7974 مگاوات انرژی الکتریکی و بیش از 1300 مگاوات حرارتی از این منبع انرژی بهره برداری شده است. در ایراننیز قبل از انقلاب فعالیت های در ارتباط با شناسایی استخراج، و بهره برداری از منابع انرژی های نو شروع شده و هماکنون نیز در حال انجام می باشد. با توجه به مطالعات انجام شده کشور ایران دارای پتانسیل قابل ملاحظه ای از این منبعانرژی است.مطالعات انجام گرفته در سازمان انرژی های نو ایران نشان می دهد، 14 منطقه که دارای پتانسیل بالایی ازانرژی زمین گرمایی است در مناطق مختلف ایران وجود دارد وهم اکنون کارهای مطالعاتی و اکتشافی در بعضی از اینمناطق از جمله در منطقه مشکین شهر اردبیل(دامنه های سبلان) در حال انجام می باشد.

نویسندگان

رحمانبخش باهورزهی سورانی

مدرس گروه فنی مرکز آموزش عالی امام خمینی کرج و دانشجوی دکتری مکانیزا سیون کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

عبدالله عمرانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مکانیزاسیون کشاورزی دانشگاه شهید چمران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • John W, Lu _ d., World-Wide Direct Uses of Geothermal ...
  • Am irhomayoun Saffarzadeh1, Geothermal Energy Deve lopments in Iran, Proceedings ...
  • Renewable Energy Organization of Iran (SUNA), http ://www.su na.org. ir/ ...
  • http ://www.su na.org. ir/al bu mdetail-34-f, html ...
  • Alavi, M.: Tectonics of the Zagros Orogenic Belt of Iran:New ...
  • EIA International Energy Annual: Iran Energy Data, Statistics and Analysis ...
  • http ://www.ja mejamonline. ir/pa pe rtext. aspx?newsn um= 1 00889211909 ...
  • N uroa lahi, yunes private weblog available at :htt p ...
  • _ http ://www. knowclu b.com/pa per/?p= 185 ...
  • نمایش کامل مراجع